Mercer Street (Vessel Finder)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, printr-un comunicat de presă, că autoritățile din Oman au confirmat decesul unui cetățean român aflat la bordul navei Mercer Street ce a fost atacată joi noaptea. Totodată, MAE a făcut precizarea că „natura exactă a incidentului este încă în curs de investigare” de către atoritățile competente.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public privind decesul unui navigator român, ca urmare unui incident cu caracter violent care a implicat, în zona strâmtorii Hurmuz, nava „Mercer Street”, pe care se afla acesta, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Ambasadei României la Muscat și al Ambasadei României la Londra, s-a autosesizat și a întreprins măsuri specifice în regim de urgență. MAE precizează că natura exactă a incidentului este încă în curs de investigare de către autoritățile competente. Reprezentanții Ambasadei României la Muscat au contactat de urgență autoritățile omaneze pentru a obține informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor. Urmare demersurilor misiunii diplomatice, autoritățile omaneze au confirmat decesul unui cetățean român aflat la bordul navei”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Nava atacată, sub administrație britanică

Potrivit MAE, nava este administrată de o companie care își desfășoară activitatea și în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, astfel că Ambasada României la Londra a întreprins deja demersuri pe lângă companie pentru informații suplimentare. „Ca urmare a demersurilor Ambasadei României la Londra, reprezentanții companiei au precizat că familia cetățeanului român a fost notificată cu privire la deces, prin intermediul agenției angajatoare din România”, au mai transmis reprezentanții MAE.

Totodată, MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul misiunilor României nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.  „Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasadele României la Muscat și Londra, continuă dialogul cu locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale. Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a exprima regretul profund pentru decesul cetățeanului român și transmite condoleanțe familiei acestuia. MAE va acorda întreaga asistență necesară. De asemenea, va urmări activ în investigația în curs privind natura și circumstanțele incidentului violent care a dus la decesul cetățeanului român”, se mai arată în comunicatul Ministerul Afacerilor Externe.

Doi membri ai echipajului petrolierului M/T Mercer Street, operat de compania israeliană Zodiac Maritime – un român şi un britanic – au fost ucişi într-un atac asupra navei, joi noaptea, în largul Omanului, a anunţat compania înr-o postare pe Twitter.

Marinarii răpiți anul trecut în Golful Guineei au fost eliberați

Articolul precedentDosarul fraudei electorale de la Ciorani, trimis în judecată
Articolul următorPSD vrea reacții după denunțarea lui Cîțu la DNA