PSD vrea reacții după denunțarea lui Cîțu la DNA

Declic i-a denunțat la DNA pe premierul Florin Cîțu și Mioara Costin, fosta sa consilieră, pentru acuzațiile de instigare la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a afirmat, la Ploiești, că se așteaptă la o reacție din partea președintelui Klaus Iohannis, după ce pe numele lui Cîțu a fost făcut un denunț la DNA, pentru instigare la abuz în serviciu. Iar prin reacție, social democrații înțeleg ca Iohannis să „trateze lucrurile în mod egal și să aibă aceleași poziții publice cum le-a avut și în trecut”,  iar asta pentru că premierul „va deveni penal în accepțiunea președintelui – ținem minte cum spunea mai demult că cine are o plângere penală este deja penal”.

Comunitatea Declic a depus, vineri, la DNA, denunț pe numele prim-ministrului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin, pentru acuzațiile de instigare la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu.

„Sunt suficiente motive, nu numai acesta, şi faptul că a chemat primarii pentru a promite bani discreţionar doar către acele primării care îl vor susţine în această cursă internă. (…)  Aşteptăm să vedem domnul preşedinte Iohannis cum va acţiona. Nu îl bănuim de dublă măsură. Ne dorim ca domnia sa să trateze lucrurile în mod egal şi să aibă aceleaşi poziţii publice cum le-a avut şi în trecut”, a declarat Radu Oprea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti.

Declic și-a justificat acest denunț prin faptul că își dorește să știe, „cu certitudine, dacă prim-ministrul Florin Cîțu și fostul consilier de stat Mioara Costin au săvârșit fapte de natură penală”, a declarat Anduța Karetsou, campaigner Declic, care a adăugat că „nu putem accepta ca înalte demnități publice să fie folosite în interes privat sau de partid, la fel cum nu putem accepta nici ca nimeni din justiție să nu facă nimic pentru a lămuri situația.”

Reamintim că Mioara Costin, consiliera al cărui nume a apărut pe documentul trimis de la Guvern cu strategia de comunicare politică a lui Cîțu pentru alegerile interne din PNL, și-a dat demisia săptămâna trecută. De altfel, prim-ministrul a precizat că nu poate comenta documente editabile care apar în presă, chestionat despre semnătura electronică a Mioarei Costin, şi a afirmat că în Guvern nu există semnături electronice pe documente.

Consiliera lui Cîțu, Mioara Costin și-a dat demisia

Articolul precedentMAE a confirmat decesul marinarului român de pe petrolierul atacat în largul Omanului
Articolul următorBolid de lux, furat din Italia, a fost găsit în Vama Veche