Ales inițial în 2016 pe listele PMP, devenit independent și apoi afiliat la Grupul PSD din Senat, parlamentarul Ion Ganea i-a dezamăgit pe social democrați. Ieri, prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a spus că Ganea lipsește din Biroul permanent al Senatului nemotivat și nici nu le răspunde la telefon. Poate nu ar fi o problemă, însă absența acestuia ar face imposibilă întrunirea cvorumului necesar pentru ca legea privind amânarea alegerilor parlamentare să poată intra în procedură.

Așa că s-a decis ca soarta lui Ganea să fie decisă mâine, de Consiliul Politic Naţional al PSD, când a fost anunțată o ședință care are pe ordinea de zi propunerea de excludere a parlamentarului. Potrivit senatorului PSD Radu Oprea, după ce îi va fi retras sprijinul lui Ion Ganea, urmează ca secretar al Biroului permanent al Senatului în locul său să fie numit altcineva, iar PSD va relua procedurile pentru punerea pe ordinea de zi a legii privind alegerile parlamentare.

Preşedintele Iohannis şi PNL, care vor alegeri cu orice preţ fără să le pese de sănătatea oamenilor şi de faptul că România se află aproape de un dezastru sanitar, au boicotat de trei zile toate activităţile din şedinţele Biroului permanent al Senatului cu un singur scop – acela de a bloca legea prin care Parlamentul ar putea amâna data alegerilor. Au ajuns atât de jos încât au cumpărat un membru PSD din Biroul permanent ca să nu mai putem convoca şedinţe, promiţându-i tot felul de funcţii şi veţi vedea zilele următoare care a fost preţul acestuia. Aşa a ajuns PNL astăzi, un partid nereformat, care colcăie de traseişti şi penali, pentru a se menţine la putere. PSD a convocat deja pentru mâine, la ora 12,00, Consiliul Politic Naţional, având pe ordinea de zi propunerea de excludere a domnului Ion Ganea. Noul PSD nu tolerează astfel de comportamente”, a declarat Oprea, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Ion Ganea a avut un proces cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, în urma căruia s-a stabilit că ar fi fost lucrator al Securitatii din perioada regimului comunist. Cu toate acestea, imediat după ce s-a instalat în 2016 în Senat, fostul PMP-ist a susținut că nu a fost lucrător al Securității, ci ofițer de contraspionaj, adică a lucrat la o direcție din subordinea Securității statului comunist.

Articolul precedentAdriana Săftoiu, deputat liberal, despre candidații PNL la parlamentare: „Unii duc lipsă de argumente, adeseori de cultură minimală”
Articolul următorPiedone promite că va sta „chiar și 24 de ore la primărie” ca să-l prindă pe Florea cu minciuna