Foto: Impact.ro
Foto: Impact.ro

Un apropiat de-al preşedintelui rus vine cu explicaţii referitoare la comportamentul actual al lui Vladimir Putin, comportament criticat tot mai mult de liderii mondiali, politicieni şi de societatea civilă.

Fostul ministru de Externe al Rusiei a făcut declaraţii controversate cu privire la atitudinea afişată de preşedintele rus.

Andrei Kozîrev este fostul ministru rus al afacerilor externe, dar şi un prieten apropiat de-al lui Vladimir Putin

Omul politic a declarat că, din punctul său de vedere, “ceva s-a întâmplat în capul” președintelui rus, care acum ar fi cu totul schimbat.

Nu știu ce s-a întâmplat în capul lui, dar este o persoană diferită, mai ales din punct de vedere politic, este total diferită”, a precizat Andrei Kozîrev, live, la ABC.

De asemenea, fostul minsitru de externe al Rusiei a mai adăugat că se simte rău în momentul în care vede cum reacţionează Vladimir Putin.

Poate că există și situații inverse, știți, când o persoană bună devine o persoană rea, iar faptul că am servit acest regim îmi face rău, să văd că face asta”, a mai precizat Kozîrev.

Liderii militari din cercul lui Putin îl vor împiedica să folosească „butonul nuclear”

Riscă totul, familiile lor, pentru că războiul nuclear este o mașină a apocalipsei pentru toată lumea. Este sinucigaș. Așa că cineva îl va opri”, a explicat Kozîrev.

Andrei Kozîrev a fost ministru al afacerilor externe al Federației Ruse din 1990 și până în 1996, în timpul președintelui Boris Elțîn. De asemenea, a fost primul șef al diplomației ruse după destrămarea Uniunii Sovietice.

În această funcție, i s-a atribuit meritul de a fi dezvoltat politica externă a Rusiei imediat după căderea Uniunii Sovietice, deși mulți din Rusia l-au criticat pentru că a fost slab și nu a fost suficient de asertiv în apărarea intereselor rusești în fața NATO în Bosnia și Irak, arată Digi24.

Un critic al imperialismului, lui i se datorează îmbunătățirea relațiilor cu Occidentul, dar a fost criticat în parlamentul rus pentru că ar fi „capitulat” în fața NATO și ar fi permis ca Rusia să-și piardă statutul de superputere.

Articolul precedentUniunea Europeană sprijină refugiații din Ucraina. Ce au decis oficialii europeni
Articolul următorÎnchis în Republica Moldova și România, Sputnik pierde și angajați
Jurnalist full-time / Pesimist part-time