Florin Cîțu (captură video)

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, luni, că niciun leu din banul public nu trebuie să ajungă în „buzunarele oligarhilor ruși” care susțin războiul pornit de Vladimir Putin, în urmă cu cinci zile, împotriva Ucrainei.

„Trebuie să tăiem imediat accesul sau interesele ruseşti în România, la banii publici, la fondurile europene, la ajutoarele de stat care mergeau către companii cu acţionariat rusesc, legate de oligarhii ruşi, în valoare de câteva sute de milioane de lei”, a spus Cîţu, informează news.ro.

De asemenea, fostul premier a afirmat că se va crea o celulă de criză la Ministerul Finanțelor pentru a discuta și implementa toate aceste sancțiuni. Mai mult, Cîțu a declarat că ANAF și Oficiul pentru spălarea banilor trebuie să își facă datoria și să ofere toate informațiile necesare Ministerului de Finanțe.

Azi, 28 februarie, s-a intrat în a cincea zi a războiului declanșat de Rusia în Ucraina

„Este necesară o celulă de criză la Ministerul Finanţelor, pentru a impune toate aceste sancţiuni, ca niciun leu din banul public să nu ajungă în buzunarele acestor oligarhi care susţin războiul în Ucraina”, a spus liderul PNL.

Totodată, oficialul a declarat că România se pregătește să primească un număr masiv de refugiați ce urmează să ajungă din Ucraina, precizând că autoritățile române vor sprijini pe cetățenii ucraineni.

„Am avut câteva discuţii cu companii din România, care sunt pregătite şi au spus că au oportunităţi de a-i angaja pe emigranţi în perioada următoare”, a mai spus liberalul.

De asemenea, Cîțu a mai declarat că este important modul în care va fi cheltuit banul public, precizând că cel mai mare pericol pentru România, în 2022, este populismul.

”Este foarte important modul în care cheltuim banul public. Cel mai mare pericol pentru noi, în 2022, este să cădem pradă populismului, lucru care s-a întâmplat în prima parte a anului”, a concluzionat Florin Cîțu.

Reamintim că președintele PSD Marcel Ciolacu  a discutat cu liderul PNL privind adoptarea unei declarații comune ce va cuprinde „elemente din sancțiunile decise la nivelul UE asupra Ucrainei.”

„Ce se întâmplă în Ucraina, în anul 2022, depăşeşte limitele de acceptare, un stat suveran este atacat şi în acest moment toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu cere adoptarea mai multor sancțiuni împotriva Rusiei

Articolul precedentPreședintele Ucrainei, Volodimir Zelenski mulțumește României
Articolul următorPrimăria Sectorului 5, alături de refugiaţi: “Din inimă pentru copiii Ucrainei”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.