Facebook - Cristian Popescu Piedone
Facebook - Cristian Popescu Piedone

Într-o şedinţă desfăşurată, astăzi, 28 februarie, Primarul Sectorului 5 al Capitalei a precizat că, în urma discuţiilor purtate cu liderii din cadrul formaţiunilor politice din cadrul Consiliului Local, primăria se va implica şi va ajuta Ucraina.

Cristian Popescu Piedone: “În aceste condiţii, trebuie să uităm de culoarea politică. Toţi trebuie să avem o singură culoare: cea a păcii şi a solidarităţii”

În acest sens, după Ordonanţa de Urgenţă dată azi-noapte de Guvenul României, Sectorul 5 se va alinia şi se va implica în sprijinul oamenilor din Ucraina.

Prin urmare, a fost convocată şedinţa Consiliului local de îndată. Aceasta va avea loc astăzi, 28 februarie, la ora 15.

Şedinţa va fi desfăşurată în sistem hibrid, cu scopul de a discuta şi a propune proiectul discutat cu consilierii locali, privind ajutorul pe care Primăria Sectorului 5 îl va oferi Ucrainei.

“Sânge pentru Ucraina”: Mai multe oraşe au solicitat donarea de sânge

Edilul Sectorului 5 a declarat că Şeful Poliţiei Locale va lua legătura cu centrele de transfuzie, pentru a demara o campanie de donare de sânge, campanie intitulată “Sânge pentru Ucraina”.

Cine vrea să se alăture acestei campanii trebuie să înţeleagă că este vorba de solidatitate. Este nevoie de sânge pentru Ucraina. Luaţi legătura cu cei de la Crucea Roşie, cu centrele de donare şi, începând de astăzi, trebuie să mergem şi să donăm. Inclusiv eu voi dona” , a explicat edilul.

Cetăţenii Sectorului 5 vor să doneze, să se implice şi să ajute. Este motivul pentru care primarul a precizat că, începând de astăzi, chioşcurile info de pe raza Sectorului 5 se vor transforma în centre de colectare.

Ce se poate dona:

  • Haine noi. Din cauza pandemiei, nu se vor accepta produsele second hand;
  • Alimente neperisabile, în special lapte praf, ţinând cont de faptul că, la graniţă, intră foarte mulţi părinţi cu copii sub doi ani, copii care au nevoie de acest aliment de bază. Solicitarea a fost făcută prin Crucea Roşie.
  • Conserve în termen de valabilitate, pături noi, produse de igienă personală.

Primăria Sectorului 5 este în strânsă colaborare cu Crucea Roşie

În acelaşi timp, va fi menţinută ordinea stradală. Va exista un spaţiu de depozitare al acestor produse donate. Produsele vor fi ridicate, din două în două ore, pentru a fi transportate într-un depozit. Ulterior, toate vor ajunge la Crucea Roşie.

Reprezentanţii de la Crucea Roşie sunt singurii care au acces pe teritoriul Ucrainei sau la graniţa cu statul ucrainean.

Patru săli de sport vor fi utilate pentru cazarea refugiaţilor

Conform Ordonanţei de Urgenţă, vor fi achiziţionate, prin proceduri legale, pături, saltele şi lenjerii de pat.

Direcţia de Asistenţă Socială se va asigura, pe parcursul cazării, că va exista hrană caldă, în regim de catering, pentru refugiaţii cazaţi în sălile de sport.

De asemenea, va exista pază, iar condiţiile igienico-sanitare vor fi, în permanenţă, asigurate. În plus, va exista asistenţă medicală permanentă.

Cel puţin 1 milion de lei pentru necesităţile refugiaţilor

Ne vom ocupa de deschiderea unui cont de solidaritate, intitulat “Din inimă pentru copiii Ucrainei” . Noi suntem doar administratorii. Prin trezorerie, aceşti bani vor ajunge tot la Crucea Roşie pentru a folosi copiilor şi cetăţenilor ucraineni de pe raza teritoriului României. De la bugetul local, vom aloca cel puţin 1 milion de lei pentru necesităţile refugiaţilor. Trebuie să arătăm că ne pasă”, a mai transmis Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone: “Mai mult ca oricând, primarii trebuie să fie uniţi”

Ca primar, apelez la toţi primarii: trebuie să fim uniţi în faţa acestui conflict. Niciun primar nu şi-ar dori ca în oraşul lui să fie vreun conflict sau să se întâmple ce se întâmplă în Kiev. Edilul Kievului este un om care, cu arma în mână, îşi păzeşte teritoriul. Personal, sunt un luptător pentru pace. Nu este demagogie. Nimeni nu îşi doreşte acest război“, a mai transmis Primarul Sectorului 5 din Bucureşti.

“Un smintit bolnav de putere i-a întors spatele lui Dumnezeu și s-a apucat să omoare copiii, mamele, tinerii și bunicii Ucrainei!”


Ucraina sângerează, acum!
Ucraina e în doliu!
Ucraina suferă, plânge și luptă cu vitejie să-și apere pământul și drapelul și credința… de ura smintitului bolnav!
Femeile și bărbații Ucrainei își apără țara și neamul cu ce pot, cum pot!
Destui ucrainieni civili și destui soldați sunt însă grav răniți și au nevoie de sânge!
Oameni buni, nu V-am cerut niciodată nimic!
ACUM, ÎNSĂ, VĂ ROG, VĂ IMPLOR:
DONAȚI SÂNGE PENTRU RĂNIȚII UCRAINEI!
În centrele de donare, precizați neaparat: Sânge pentru Ucraina! Neapărat, pentru ca sângele donat de dumneavoastră să ajungă la mamele, tații, bunicii și copiii răniți ai Ucrainei!
ȘI EU DONEZ!
Sângele donat va ajunge la eroicul popor ucrainean prin intermediul Crucii Roșii!
Slavă Ucrainei! Eroilor slavă!
”, a mai precizat, Cristian Popescu Piedone, pe pagina de Facebook.

Articolul precedentFlorin Cîțu: „Trebuie să tăiem imediat accesul sau interesele ruseşti în România”
Articolul următorUniunea Europeană sprijină refugiații din Ucraina. Ce au decis oficialii europeni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time