Marcel Ciolacu cere adoptarea mai multor sancțiuni împotriva Rusiei

Răspunsul comunității internaționale trebuie să fie mult mai ferm, spune liderul PSD

Marcel Ciolacu a declarat, luni, că în România trebuie să existe un blocaj total a oricăror firme ruseşti şi a oamenilor de afaceri ruşi. Președintele social democrat a precizat că a discutat cu Florin Cîțu și declarația comună ce va fi adoptată în Camerele reunite ale Parlamentului va cuprinde și „elemente din sancţiunile decise la nivelul UE asupra Rusiei”.

”Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti şi a oamenilor de afaceri ruşi”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD apreciază măsurile luate până în prezent de organismele internaţionale pentru sancţionarea Rusiei. Marcel Ciolacu consideră că ar putea fi luate mai multe sancţiuni.

Liderul PSD cere să fie luate măsuri mai dure decât cele luate până în prezent. Marcel Ciolacu prevede că „următoarea perioadă va fi decisivă pentru ce va urma”.

„Situația din Ucraina este tot mai dramatică, iar discuțiile pe care le-am avut cu românii de acolo, dar și valul tot mai mare de refugiați confirmă amplitudinea dezastrului. Eforturile umanitare ale românilor sunt lăudabile și îi salut pe această cale pe toți cei care au decis să se implice, printre care mulți colegi din Partidul Social Democrat”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu cere sancţiuni mai aspre

Liderul PSD crede că sunt necesare măsuri mai multe şi mai drastice din partea organismelor internaţionale pentru oprirea unui război. El a precizat că a transmis o listă cu sugestii la Guvern și la Parlamentul European.

„Răspunsul comunității internaționale trebuie să fie mult mai ferm. Nu vorbim de o calamitate naturală, ci de un război declanșat inutil de către Putin. Precedentul a fost creat, iar orice stat care nu beneficiază de protecția NATO poate să devină o nouă “Ucraina”, în lipsa unei reacții foarte puternice de descurajare din partea lumii civilizate.

Decizia de a scoate mai multe bănci rusești din sistemul SWIFT este un prim pas, dar sancțiunile trebuie să fie mai puternice. Suspendarea Federației Ruse din Consiliul Europei, poate chiar din ONU, sunt de asemenea justificate. Impresia rămâne că nu se face încă tot ce este posibil.

Următoarea perioadă este decisivă pentru ce va urma. Dumnezeu să-i protejeze pe frații noștri din Ucraina!”

Am solicitat colegilor mei din Guvern și din Parlamentul European să fie extrem de incisivi pe câteva paliere:

-suplimentarea ajutorului financiar, umanitar și militar pentru Ucraina;
-intensificarea mecanismului de suport pentru statele vecine, dar și implementarea unui sistem de sprijin pentru sectoarele afectate de sancțiuni;
-asigurarea de resurse energetice suplimentare pentru statele membre în eventualitatea blocării furnizării dinspre Federația Rusă;
-sprijin pentru societatea civilă din Federația Rusă și Belarus;
-blocarea și izolarea completă a Federației Ruse și a oligarhilor ruși, inclusiv a companiilor pe care le dețin.
Următoarea perioadă este decisivă pentru ce va urma. Dumnezeu să-i protejeze pe frații noștri din Ucraina!”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu: Prețul la energie electrică nu va mai creşte iar facturile vor scădea faţă de cele din ultimele trei luni

Articolul precedentBăsescu este convins că „Putin nu mai e în totalitatea facultăților de exercițiu a funcției de președinte”
Articolul următorComisarul european Ylva Johansson vizitează tabăra de refugiați de la Vama Siret