Vama Siret
Vama Siret. Sursa foto: digi24

Comisarul european Ylva Johansson, responsabil pentru afaceri interne, va face o vizită în cursul zilei de azi la Suceava şi ulterior la Bucureşti.

Comisarul european Ylva Johansson va merge la tabăra mobilă de asistenţă umanitară din zona PTF Siret şi va face declaraţii de presă la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Comisarul european Ylva Johansson se va întâlni, la Bucureşti, cu ministrul de Interne, Lucian Bode iar apoi va vizita Centrul Operaţional de Coordonare al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Comisarul european are programată o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă, iar ulterior se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Tabăra mobilă de la Vama Siret din județul Suceava este alcătuită din 30 de corturi. Ea va asigura cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict. Tabăra dispune de o bucătărie rulantă auto, care poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără. Unitatea este prevăzută cu 30 sisteme de climatizare, 3 sisteme de iluminat, 201 paturi pliante, 201 saci de dormit, 30 seturi de mese cu bănci.

Ajutor pentru Ucraina

România se alătură partenerilor săi și susține sancțiunile împotriva Rusiei, a transmis Klaus Iohannis, într-un mesaj postat, duminică, pe Twitter.

„România se alătură partenerilor săi și susține noile sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Ajutor umanitar și militar suplimentar din partea României urmează să fie trimis în Ucraina”, a scris președintele Klaus Iohannis.

Guvernul a decis, duminică, să trimită în Ucraina o a doua tranşă de ajutoare ce constă în combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, dar și alimente, apă şi medicamente, în valoare totală de 3 milioane de euro, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Klaus Iohannis: Am solicitat îmbunătățirea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic

Articolul precedentMarcel Ciolacu cere adoptarea mai multor sancțiuni împotriva Rusiei
Articolul următorPremierul Sloveniei: “Dacă Ucraina cade, urmează Moldova”