Marcel Ciolacu: Prețul la energie electrică nu va mai creşte iar facturile vor scădea faţă de cele din ultimele trei luni

Coaliția încearcă să stopeze valul de scumpiri

Preţul la energie electrică se va menţine la nivelul actual, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu. Liderul PSD a mai afirmat că actualele măsuri cu privire la facturile la energie electrică şi gaze naturale vor fi prelungite după data de 1 aprilie. Marcel Ciolacu a explicat care sunt principiile stabiite în cadrul coaliţiei de guvernare.

„Facturile nu vor mai creşte sub nicio formă. Dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie vor scădea”, a explicat Ciolacu, marți, la Palatul Parlamentului.

„În primul rând, preţul la energie rămâne în continuare şi vom vedea pe ce perioadă. Dar pe o perioadă categoric mai lungă. (…) Actualele măsuri vor rămâne în vigoare. În funcţie de cum reglementează ANRE, timpul pe care îl au necesar, vom vedea dacă se va prelungi actuala ordonanţă sau va veni un nou act legislativ. Toate aceste decizii vor fi comunicate de către prim-ministru, când va veni cu proiectul de ordonanţă. Cel mai important este că preţul va rămâne acelaşi, cu alte cuvinte facturile nu vor mai creşte sub nicio formă, dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie vor scădea”, a precizat Marcel Ciolacu.

Valul de scumpiri ar trebui oprit

Marcel Ciolacu a explicat că scumpirea energiei electrice a determinat un val de scumpiri la toate produsele, în special cele alimentare, care au afectat populația. Liderul PSD a mai precizat că nu este deocamdată cazul să se ia în discuție demisia unor miniștri în cazul în care reducerea accizei la combustibili nu va conduce la scăderea la pompă a prețului motorinei și benzinei.

„Ştim foarte bine că toate cauzele la scumpiri au fost de la energie. Am văzut şi noi o scumpire a barilului de petrol, dar sperăm, ca să echilibrăm acest lucru s-a venit cu propunerea de reducere a accizei. Eu nu vorbesc de demisie aici. Noi vorbim de problemele pe care le au românii şi să stopăm acest val de scumpiri. Din partea mea, poate să demisioneze cine vrea, când vrea. E treaba Guvernului”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit declarației liderului PSD, în şedinţa coaliţiei de guvernare au fost agreate mai multe măsuri cu privire la creşterea preţurilor, care vor fi comunicate de premier. Măsurile vor avea un impact bugetar „suportabil”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: PSD va propune înjumătățirea accizei la carburanți pe o perioadă determinată

Articolul precedentScandal din cauza unei probleme amoroase la liceul Jean Monnet din București!
Articolul următorGuvernul va aproba miercuri modul de organizare și funcționare a Comitetului de monitorizare a PNRR