Sursa foto: Facebook/Raed Arafat

Toatele televiziunile de știri, dar și publicații online au fost arătate cu degetul despre care nu se cunoaște în mod cert dacă mai are dreptul să se numească șeful Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU), Raed Arafat. Reamintim, magistrații de la Curtea de Apel Alba-Iulia susțin că nu făcut dovada cu documente că el a fost numit legal, constituțional în această funcție. Arafat a participat la conferința Disinfo2022, de la Bruxelles.

A arătat capturi cu diverse informații din presa românească din timpul pandemiei de Covid: de la numărul cazurilor de infecție cu acest virus până la reacțiile adverse ale vaccinului. Mai exact, s-a plâns că jurnaliștii din România l-au atacat pentru restricțiile impuse din pandemie, inclusiv pentru portul măștii de protecție în spații deschise.

Evident, unele lucruri nu au fost prezentate complet organizatorilor conferinței Disinfo2022, printre care și faptul că a pierdut zeci de procese cu cei care au contestat măsurile din timpul pandemiei. Ultimul a fost cu senatoarea Diana Șosoacă. Alături de Consiliul Național al Combaterii Discriminării(CND) a figurat pârât, deoarece acesta nu a fost lăsată să intre în Parlament, pe motiv că nu poartă mască sau nu este vaccinată. La data de 5 octombrie ac, Curtea de Apel București a decis că este un caz de discriminare, iar principalul responsabil de crearea acestuia este Raed Arafat.

Admite cererea. Anulează Hotărârea CNCD nr. 14/12.01.2022 şi constată inexistenţa unui caz de discriminare. Obligă pârâtul CNCD să plătească reclamantei 50 lei taxă judiciară de timbru. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, depus la sediul acestei instanţe. Pronunţată azi 05.10.2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, este soluția pe scurt afișată de Curtea de Apel București(CAB).

Raed Arafat omis să spună că nici măcar nu reprezintă legal Departamentul pentru Situații de Urgență

Prezent și el la conferința Disinfo2022, Sorin Ioniță, reprezentantul Expert Forum, a sesizat că Arafat se victimează.

Ce n-a spus sutelor prezenți e că în tot acest timp guvernele din care a făcut parte au plătit de la buget aceste televiziuni care l-au tăvălit și au făcut dezinformare. Dar am profitat de microfon și am spus eu, la Q/A. Spre cinstea lui, a fost de acord”, a explicat Ioniță, pe pagina sa de Facebook.

Cu toate acestea, nu este singurul lucru pe care Raed Arafat l-a omis: Curtea de Apel Alba-Iulia nu i-a recunoscut calitatea de șef al DSU.

Admite excepţia lipsei calităţii de reprezentant pentru DSU a dl. doctor Raed Arafat, cu consecinţa anulării actului de procedură întocmit, respectiv a întâmpinării şi notelor depuse, urmând ca DSU să fie citat pentru următorul termen de judecată”, este încheierea pe scurt a judecătorilor din Alba-Iulia.

Din ce calitate se victimizează Raed Arafat? Nu mai este nici medic. Colegiul Medicilor i-a retras dreptul de liberă practică

Excepţia a fost ridicată de o persoană care a dat în judecată Guvernul, DSU şi MAI şi a cerut anularea mai multor Hotărâri de Guvern date în contextul pandemiei. Prin urmare, se pune întrebarea, din ce calitate se victimizează Raed Arafat(?) El a fost în contradictoriu și cu actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, după ce acesta din urmă a dorit să treacă medicina de urgență de la Ministerul Afacerilor Interne(MAI) la Ministerul Sănătății.

Raed Arafat a fost numit şef al DSU prin decizie de premier, în anul 2014. La dosar au fost depuse întâmpinări şi note semnate de Raed Arafat, dar instanţa a considerat că  secretarul de stat nu are calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Instanța a făcut publică și motivarea, în care arată că deţinerea calităţii de secretar de stat în cadrul M.A.I. este o condiţie necesară, dar nu şi suficientă pentru a face dovada calităţii de şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Anul acesta, Colegiul Medicilor i-a retras dreptul de liberă practică pe care îl deținea Raed Arafat. El nu mai întrunește condițiile necesare pentru a se numi „medic”, deoarece au trecut mai mult de cinci ani de când nu mai profesează.

Citește și: „Aroganța” lui Raed Arafat: „Nu merită să dau niciun punct de vedere”. Șeful DSU a fost întrebat despre procesele pe care le are pe rol. Un student la Drept i-a anulat deciziile


Articolul precedentPeste 20.000 de copii vor beneficia de bursa ”Bani de liceu”
Articolul următorAbia după pandemie, Guvernul Ciucă a acordat ajutor financiar sectorului cultural
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”