Sursa foto: Facebook/ Alexandru Rafila

România s-ar putea confrunta anul acesta cu o epidemie îngrijorătoare de gripă, a avertizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net.

Potrivit ministrului Sănătății, măsurile luate pentru prevenirea COVID-19, la nivelul unităților de învățământ, rămân valabile şi anul acesta

Alexandru Rafila a declarat că la începutul acestui an ministerul a elaborat un set de recomandări pe care le-a transmis Ministerului Educaţiei,  care le-a distribuit inspectoratelor scolare, directorilor de unităţi de învăţământ. Acestea vizează niște măsuri universale, simple care trebuie luate pentru prevenirea infecției cu coronavirus și cu gripă.

”Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toţii la îndemână. Aceste măsuri sunt universale, previn şi infecţia cu coronavirus, previn şi gripa, pentru că e posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2-3 ani, şi nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reuşit să menţină şcolile deschise”, a declarat Alexandru Rafila.

Privitor la posibilele restricții din școli, ministrul Alexandru Rafila a precizat faptul că în ciuda pandemiei, şcolile nu au fost închise în timpul valurilor 5 şi 6, fiind dezvoltate serviciile ambulatorii. ”Remarcaţi faptul că în anul 2022, practic, în ciuda vremurilor pandemice, valul 5 şi 6, şcolile nu au fost închise pentru că abordarea nu a fost legată de numărul de cazuri, ci de capacitatea sistemului medical de a primi persoane infectate. Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii. Acum avem experienţă, e bine să continuăm cu acest model de bună practică care şi-a dovedit experienţa, a ţinut şcolile deschise, economia deschisă şi viaţa socială deschisă”, a precizat Alexandru Rafila.

Pasageri revoltați pe Aeroportul Internațional din Cluj, după ce Wizz Air a anulat cursa de Lyon

Articolul precedentPasageri revoltați pe Aeroportul Internațional din Cluj, după ce Wizz Air a anulat cursa de Lyon
Articolul următorPrințul Charles al III-lea, proclamat oficial regele Marii Britanii