Charles
Charles. Sursa foto : news.ro

Prințul Charles a fost proclamat rege al Marii Britanii, în cadrul ceremoniei desfășurate la Palatul St. James din Londra, potrivit.digi24.ro .

Încoronarea  a fost televizată pentru prima oară, deoarece tehnică nu a permis acest lucru la încoronarea Elisabetei a II-a

.Consiliul de Ascensiune a semnat proclamația prin care prințul Charles a devenit oficial Regele Charles III, ceremonia oficială având loc la ora 12.00, la Palatul St. James din Londra.  La eveniment au fost prezenți membri ai familiei regale, oficiali ai guvernului și parlamentului britanic, inclusiv premierul Liz Truss. Camilla, soţia lui Charles care a primit acum titlul de Regina Consoartă, şi fiul regelui, William, noul Prinţ de Wales, au fost prezenți la încoronarea noului rege. 

Consiliul de Ascensiune l-a proclamat pe noul rege, Carol III, într-o ceremonie desfășurata la Palatul St James

Prințul Charles a devenit rege după citirea Proclamaţiei semnata de un grup din care fac parte Regina Consoartă, Prinţul de Wales, Arhiepiscopul de Canterbury, Lordul Cancelar, Arhiepiscopul de York şi premierul Marii Britanii.

„Întreaga lume este alături de mine ca urmare a pierderii ireparabile pe care am suferit-o cu toţii. Domnia mamei mele a fost de neegalat în ceea ce priveşte durata, dăruirea şi devotamentul ei. Chiar şi atunci când ne întristăm, mulţumim pentru cea mai devotată viaţă. Sunt profund conştient de această moştenire profundă şi de îndatoririle şi responsabilităţile care îmi revin acum. Sunt extrem de încurajat de sprijinul constant al iubitei mele soţii”, a subliniat Charles al lll-lea.

„, a continuat el.

 După citirea proclamației, Prinţul Charles Philip Arthur George a devenit Charles III. Proclamațiile vor fi citite şi în Scoţia, în Țara Galilor şi Irlanda. În Sala Tronului, membrii Consiliului l-au salutat pe noul rege, care a susținut o declarație în care a vorbit despre moartea reginei Elisabeta II, înainte de a depune jurământul. El a depus jurământul, conform tradiției.

Reacția oficială a MAE, după ce Rusia a expulzat un reprezentant al Ambasadei de la Moscova

Articolul precedentMinistrul Alexandru Rafila atenționează că este posibil ca România să se confrunte cu un sezon gripal serios
Articolul următorBărbat arestat preventiv, după ce şi-ar fi agresat sexual fiica în vârstă de 15 ani