Foto: Unicef

Serviciul Național de Sănătate (NHS) a anunțat că va propune administrarea celei de-a patra doză de vaccin persoanelor de 75 de ani și peste această vârstă și persoanelor imunodeprimate de peste 12 ani, relatează EFE.

Mai exact, cinci milioane de persoane ar urma să fie imunizate cu doza numărul patru împotriva Covid-19, dintre care aproape 600 de mii vor fi chemate să își facă programare săptămâna viitoare.

Ministrul britanic al Sănătății Sajid Javid a declarat că doza de „supra-rapel” e necesară persoanelor de peste 75 de ani.

Peste 80% din populația Marii Britanii s-a imunizat împotriva Covid-19

„Ca urmare a succesului masiv a campaniei de vaccinare până în prezent, propunem celor de peste 75 de ani şi persoanelor celor mai vulnerabile o doză de supra-rapel în această primăvară pentru a-şi completa protecţia împotriva acestui virus”, a spus ministrul.

Astfel, persoanele eligibile pentru doza patru vor fi vaccinate cu Moderna sau Pfizer, în timp ce tinerii cu vârsta între 12 și 18 ani vor primi doar vaccinul Pfizer. Chiar dacă numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut în majoritatea statelor, autoritățile britanice recomandă respectarea distanțării sociale.

Potrivit Biroului Național de Statistică (ONS), în perioada 7-14 martie, o persoană din 14 din Scoția a fost infectată cu coronavirus. Mai mult, în Anglia, o persoană din douăzeci a fost infectată cu noul coronavirus tot în aceeași perioadă. Nivelurile ridicate de infectare sunt provocate de răspândirea rapidă a sub-variantei BA.2 a Omicron.

Reamintim că Austria este prima țară care a reintrodus purtarea măștii de protecție în interior, deoarece numărul persoanelor infectate cu Covi-19 este în creștere.

Pe 5 martie, guvernul austriac a ridicat restricțiile, făcând obligatorii măștile FFP2 doar în spitale, mijloace de transport în comun și magazine esențiale. Ministrul austriac al Sănătății e de părere că ridicarea restricțiilor a venit prea repede.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere în întreaga lume din cauza propagării ideii greșite că noua subvariantă BA.2 a variantei Omicron este inofensivă. Mai mult, reprezentanții OMS susțin că eliminarea restricțiilor în majoritatea țărilor și scăderea testării și vaccinării populației reprezintă alte motive pentru care pandemia de Covid-19 ar putea să readucă un val nou mult mai periculos.

Vaccinarea împotriva Covid-19 în România nu a fost un succes. Rafila: „Discutăm despre o campanie care practic este încheiată”

Articolul precedentAustralia, noi sancțiuni împotriva Rusiei
Articolul următorFiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului, despre sancţiunile SUA: ”Este complet nedrept și nerezonabil”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.