Sursa foto: Instagram - Elizaveta Peskova
Sursa foto: Instagram - Elizaveta Peskova

Fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului a precizat că familia sa a fost vizată, în mod direct, de sancțiunile impuse de Statele Unite, în contextul invaziei ruse din Ucraina.

Fata, în vârstă de 24 de ani, a declarat că toate aceste sancţiuni sunt atât nedrepte, cât şi nerezonabile.

În declaraţiile făcute, fiica lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, s-a declarat direct vizată de deciziile Statelor Unite

Elizaveta Peskova s-a arătat neîndreptăţită de decizia SUA, exprimându-şi nedumerirea în legătură cu această situație. Mai mult, fata a catalogat acţiunea ca fiind nedreaptă și nerezonabilă.

Mi se pare complet nedrept şi nerezonabil. Am fost foarte surprinsă, pentru că este ciudat să impună sancţiuni unei persoane care are 24 de ani şi nu are nicio legătură cu situaţia”, a spus Elizaveta Peskova, fiica lui Dimitri Peskov.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a fost trecut pe lista persoanelor vizate de sancțiuni SUA. Acţiunea a avut loc pe data de 3 martie, la doar câteva zile după ce armata Federației Ruse a invadat Ucraina, chiar dacă oficilii ruși evită să folosească termenul de ”război”, arată publicaţia Gândul.ro.

După 9 zile, pe data de 12 martie, aceste sancțiuni au fost extinse, fiind vizate și soția și fata lui Dmitri Peskov

Potrivit reprezentanților Trezoreriei SUA, familia lui Peskov duce un stil de viață luxos care ridică semne de întrebare și care nu ar fi în concordanță cu statutul de funcționar public al acestuia.

Stiluri de viaţă luxoase care nu sunt în concordanţă cu salariul de funcţionar public al lui Peskov”, a anunţat Trezoreria SUA, explicând decizia luată.

La începutul lunii martie, au fost blocate activele a șapte oligarhi ruși. Printre “victime” se numără şi Abramovici.

În urma deciziei luate de Regatul Unit, Boris Johnson a făcut următoarele afirmaţii: “Vom fi necruțători în urmărirea celor care permit uciderea civililor”.

Articolul precedentPandemia de Covid-19 nu a trecut. Marea Britanie propune a patra doză de vaccin
Articolul următorPropaganda de la Kremlin: Rușii cred că duc un război împotriva Statelor Unite
Jurnalist full-time / Pesimist part-time