Sursă foto: Facebook - Roman Abramovici
Sursă foto: Facebook - Roman Abramovici

Marea Britanie a anunţat că îngheaţă activele a nu mai puţin de șapte oligarhi ruși. Prin urmare, averea lui Abramovici va avea de suferit, în urma deciziei luate de Regatul Unit.

Potrivit The Guardian, este vorba despre Roman Abramovici, Igor Sechin, Oleg Deripaska, Andrey Kostin, Alexei Miller, Nikolai Tokarev și Dmitri Lebedev.

Toţi oamenii de afaceri au fost adăugați pe lista de sancțiuni a țării.

Boris Johnson: ”Nu pot exista adăposturi sigure pentru cei care au sprijinit atacul lui Putin asupra Ucrainei”

“Sancțiunile de astăzi sunt cel mai recent pas în sprijinul neclintit al Regatului Unit pentru poporul ucrainean. Vom fi necruțători în urmărirea celor care permit uciderea civililor, distrugerea spitalelor și ocuparea ilegală a aliaților suverani”, a declarat premierul Boris Johnson.

Roman Abramovici a anunțat, în urmă cu o săptămână, că vinde clubul Chelsea

Roman Abramovici, proprietarul echipei de fotbal FC Chelsea, este unul din cei șapte oligarhi sancționați de guvernul Marii Britanii.
Abramovici s-a îmbogățit din afaceri cu petrol și gaze în anii ‘90 și a devenit proprietarul companiilor care controlează clubul de fotbal Chelsea în 2003, precizează Digi 24.

Secretarul pentru cultură: “Îl privăm pe Abramovici de a beneficia de proprietatea sa asupra clubului”

Prioritatea noastră este să le cerem socoteală celor care au permis regimului Putin să acționeze astfel. Sancțiunile de astăzi au, evident, un impact direct asupra Chelsea și fanilor săi”, a scris, pe contul de Twitter, Secretarul pentru cultură, Nadine Dorries.

De asemenea, aceasta a precizat că au fost depuse eforturi pentru a se asigura că fotbalul național și clubul nu sunt afectate inutil de aceste sancțiuni importante.

Secretarul pentru cultură a mai adăugat că Chelsea poate continua să concureze și să funcționeze.

Eliberăm o licență specială care va permite îndeplinirea programelor. Personalul va fi plătit, iar fanii care au cumpărat bilete vor participa la meciuri. În mod esențial, îl privăm pe Abramovici de a beneficia de proprietatea sa asupra clubului”, a conclus Nadine Dorries.

Articolul precedentCe demonstrează despre unii români cozile de la benzină de aseară?
Articolul următorȘeful ANPC: Câștigurile obținute din creșterea nejustificată a prețurilor carburanților ar putea fi confiscate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time