Foto: Facebook - Liz Truss
Foto: Facebook - Liz Truss

Marea Britanie anunță că va furniza Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană.

Anunţul a fost făcut de secretarul britanic de externe.

Ieri, 9 martie, Liz Truss a declarat că Regatul Unit va furniza Ucrainei ajutor în lupta cu Rusia

Potrivit CNN, Truss a spus că modul cel mai eficient de a ajuta la protejarea cerului este prin intermediul armelor antiaeriene.

Cel mai bun mod de a ajuta la protejarea cerului este prin intermediul armelor antiaeriene. Marea Britanie va furniza aceste sisteme Ucrainei”, a spus Truss. Secretarul de externe a discutat alături de omologul său american, secretarul de stat Antony Blinken, la Washington.

Marea Britanie nu încearcă să înființeze o zonă de excludere a zborului peste coridoarele de evacuare din Ucraina, deoarece aceasta ar “duce la o confruntare directă între NATO și Rusia și nu este ceea ce ne dorim”, a spus ea, potrivit Gândul.ro.

Marea Britanie ar dori ca Rusiei să i se interzică pe deplin accesul la sistemul de plăți SWIFT. În plus, toate țările din G7 trebuie să pună capăt utilizării petrolului și gazului rusesc

Trebuie să mergem mai departe și mai rapid în răspunsul nostru. Trebuie să ne dublăm sancțiunile”, a adăugat ea.

Secretarul de externe a spus că, în timp ce invadarea Ucrainei de către Rusia provoacă „durere și suferință imensă”, președintele rus Vladimir Putin nu face progresul pe care l-a planificat.

L-am surprins pe Putin cu unitatea noastră și cu duritatea sancțiunilor noastre, lovind băncile, navele, avioanele, oligarhii și veniturile din petrol și gaze. Iar poporul ucrainean curajos l-a surprins cu determinarea și conducerea lor”, a spus ea.

Acum nu este momentul să renunți. Putin trebuie să eșueze”, a adăugat Truss.

Articolul precedentPe teritoriul României nu există aeronave militare ucrainene. Dîncu vine cu precizări
Articolul următorAtenție, șoferi. BMW recheamă peste 1 milion de vehicule la nivel mondial. Care este motivul
Jurnalist full-time / Pesimist part-time