Sursa foto:Facebook/UNHCR, Agenția de Refugiați ONU

Peste 1,5 milioane de cetățeni ucraineni și-au părăsit țara, după ce Putin a decis invadarea Ucrainei pe 24 februarie. Majoritatea s-au refugiat în țările vecine, iar unii au ales să plece în Vest, pentru a începe o viață nouă.

Marea Britanie se numără printre  țările aflate pe lista refugiaților, dar cu toate acestea, mulți dintre ei nu sunt lăsați să intre în țară. Potrivit BBC, aproape 300 de ucraineni au fost respinși în timp ce încercau să treacă în Marea Britanie din Calais, Franța. Cu toate acestea, numărul este aproape același cu vizele ucrainene emise de Ministerul de Interne britanic.

Mulţi refugiaţi caută să treacă graniţa din Franţa în Marea Britanie prin portul Calais

Véronique Deprez-Boudier, subprefectul Calais, a declarat că din 24 februarie și până acum, aproape 600 de persoane au ajuns acolo, precizând că 286 au fost respinși de autoritățile britanice.

Zeci de refugiați susțin că sunt nevoiți să aștepte cu zilele pentru a obține o programare prin care să primească o viză de reunire a familiei. Ministerul de Interne a declarat că centrele de solicitare a vizelor au programări toată săptămâna, datorită numărului masiv de oameni care fug din calea războiului.

 „Este important să construim o echipă mai organizată care să ajute aceşti oameni să obţină o viză aici”, a declarat Deprez-Boudier.

Peste 17.700 de persoane au solicitat să vină în Regatul Unit prin programul Schema Familiei Ucrainene şi au fost eliberate 300 de vize. Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a declarat că se vor menține controalele asupra celor care sosesc în țară, menționând, totodată, că va sprijini poporul ucrainean care fuge din calea războiului.

Poliția de Frontieră a anunțat, marți, că în ultimele 24 de ore aproape 30.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România, cu 12,7% mai puțin față de ziua precedentă.

De la începutul războiului, în țara noastră au intrat aproape 300.000 de cetățeni ucraineni, dintre care au optat să plece în alte țări 208.863.

Citește și articolul: Ministrul de Externe îi liniștește pe români: „Nu se pune în niciun fel problema să se teamă de o eventuală extindere a conflictului cu implicarea României”

Articolul precedentZelenski, despre Rusia: „Cu cât această fiară va mânca mai mult, vrea cu atât mai mult”
Articolul următorAglomeraţie la Serviciul Paşapoarte: Tot mai mulţi români intenţionează să părăsească ţara
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.