Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Teama unui posibil conflict cu Rusia i-a făcut pe mulţi români să ia cu asalt serviciile de paşapoarte.

Mii de români, din întreaga ţară, au format cozi în faţa birourilor Direcției Generale de Pașapoarte. Oamenii vor să se asigure că, în cazul unui război, vor avea actele de călătorie pregătite.

De asemenea, site-ul epasapoarte.ro, unde se pot face programări online, funcţionează cu dificultate.

Mai multe servicii care eliberează paşapoarte au fost nevoite să-şi prelungească programul, din cauza solicitărilor numeroase

A fost prelungit programul de lucru, deoarece s-a înregistrat o creştere semnificativă a volumului solicitărilor de documente de călătorie. Începând de ieri, 7 martie, mai multe birouri şi-au modificat programul de lucru cu publicul.

Noul program a fost stabilit pentru intervalul orar 08.30 – 20.30. Până ieri, programul cu publicul era doar până la ora 16.30.

Bărbaţii tineri sunt printre primii care vor să părăsească ţara. Cei mai mulţi se tem că ar putea intra în rezerva generală

Potrivit unor surse din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, mulți dintre solicitanți ar fi bărbați tineri. Aceştia au declarat că intenționează să părăsească teritoriul național „preventiv”, pentru a nu mai fi de găsit în cazul în care ar fi chemați la centrele de încorporare.

Cea mai solicitată structură de pașapoarte este cea din municipiul București. De asemenea numeroase solicitări au foat înregistrate şi în judeţele Iași, Suceava, Constanța, Cluj, Vaslui, Galați, Botoșani și Timiș.

În baza analizei efectuate la nivelul Direcției Generale de Pașapoarte (DGP) s-au dispus măsuri de suplimentare până la capacitatea maximă a stațiilor de preluare cereri utilizate la nivelul serviciilor publice comunitare de pașapoarte, fiind implementate punctual măsuri de prelungire a programului de lucru”, a anunțat DGP la solicitarea Gândul.

Articolul precedentRefugiații ucraineni întâmpină probleme la intrarea în Marea Britanie
Articolul următorMinistrul Sportului, Eduard Novak: „Femeile sunt supereroine”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time