Sursa foto: Facebook/Eduard Novak

Cu ocazia zilei de 8 martie, ministrul Sportului Eduard Novak a postat pe o rețea de socializare un mesaj special femeilor. Acesta a declarat că pentru el, această zi are o „însemnătate deosebită”, precizând că este un prilej să se întoarcă la toate femeile care i-au influențat viața.  

„Ziua de 8 Martie are o însemnătate deosebită pentru mine, fiind un prilej să mă întorc cu recunoştinţă către Femeile care mi-au marcat şi înfrumuseţat viaţa, la fiecare vârstă: Mama – care m-a învăţat cele mai de preţ valori în viaţă, Soţia – jumătatea mea, sprijinul şi însemnătatea cuvântului ”acasă”, fiica mea – de la care învăţ, zi de zi, să fiu Tatăl pe care şi-l doreşte”, a scris ministrul Sportului.

Primul meu antrenor din cariera de sportiv a fost o femeie

De asemenea, Eduard Novak a mai precizat că prima lui antrenoare l-a învățat ce înseamnă determinarea și dragostea pentru sport, afirmând că „femeile sunt supereroine.”

„Primul meu antrenor din cariera de sportiv a fost, de fapt, antrenoare – o Femeie. Privindu-i determinarea, pasiunea şi forţa am înţeles că Femeile sunt Supereroine. O demonstrează campioanele din sport, Doamnele din echipa mea şi Doamnele de pretutindeni cărora le doresc să-şi păstreze uimitoarea capacitate de a inspira. La mulţi ani!”, a concluzionat ministrul Sportului.

Și premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de 8 martie, acesta afirmând că femeile reprezintă „simbolul vieții și speranței.” Cu toate acestea, șeful Executivului a menționat că anul acesta, ziua de 8 martie este „umbrită” de viitorul care a devenit incert pentru mamele și fiicele din Ucraina.

„Cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii fără a se gândi la consecinţele umanitare şi la toate celelalte urmări pe scară largă ale acestui război, trebuie să înţeleagă că este timpul să audă şi să asculte glasul mamelor sau fiicelor lor, care le cer să oprească războiul şi să dea şansă vieţii şi păcii. Raţiunea va învinge în cele din urmă ambiţiile iraţionale”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ziua femeilor a fost sărbătorită, pentru prima dată, pe 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor.

Citește și: Cristian Popescu Piedone a împărțit mărțișoare femeilor din Sectorul 5

Articolul precedentAglomeraţie la Serviciul Paşapoarte: Tot mai mulţi români intenţionează să părăsească ţara
Articolul următorMacron: “Războiul va continua”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.