Sursa foto: Facebook

Mărțișoare și urări călduroase, cu asta le-a întâmpinat primarul Sectorului 5 pe doamnele și domnișoarele sectorului.

Încă de dimineață, Cristian Popescu Piedone, alături de angajați ai Primăriei, a împărțit mărțișoare, luând cu „asalt” atât piețele, cât și marile intersecții.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Sectorului 5 a declarat că este pregătit pentru primăvară, motiv pentru care a plecat pe străzi și prin birouri ca să o vestească și să o gătească cu mărțișor.

„Să fie pace în lume și la VOI în case!”

„Gata, e primăvară! Am plecat pe străzi și prin birouri ca s-o vestesc și s-o gătesc cu mărțisor. C-așa-i la noi aici pe la români: Punem șnururi împletite la poale de cireși și ne cinstim cu mărțisor femeile din viață și din jur!”, a scris Piedone.

De asemenea, edilul a mai declarat că „Mărțișorul românesc rămâne fala primăverilor noastre și semnul cert că mai putem spera.”

„Chiar dacă-i zâmbet prea puțin acum pe strada mare… Chiar dacă-i încă prea departe binele cel detaliat prin cărți… Chiar dacă sus spre ruși miroase a chin și-a praf de pușcă… Chiar dacă plâng copii după părinți… (…) O primăvară ca-n visurile voastre vă doresc! Să fie pace în lume și la VOI în case!”, a concluzionat Piedone.

Reamintim că în urmă cu o zi, primarul Sectorului 5 a anunțat că va sprijini refugiații din Ucraina, precizând că Primăria va aloca 1 milion de lei pentru ajutor. De asemenea, acesta a făcut apel la cetățeni să doneze sânge, ce va ajunge la poporul ucrainean.

„Oameni buni, nu V-am cerut niciodată nimic! ACUM, ÎNSĂ, VĂ ROG, VĂ IMPLOR: DONAȚI SÂNGE PENTRU RĂNIȚII UCRAINEI! În centrele de donare, precizați neaparat: Sânge pentru Ucraina! Neapărat, pentru ca sângele donat de dumneavoastră să ajungă la mamele, tații, bunicii și copiii răniți ai Ucrainei! ȘI EU DONEZ!  Sângele donat va ajunge la eroicul popor ucrainean prin intermediul Crucii Roșii! Slavă Ucrainei! Eroilor slavă!”, a scris Piedone pe o rețea de socializare.

Primăria Sectorului 5 a deschis un cont de solidaritate „Din inimă pentru copiii Ucrainei”, unde oamenii pot dona bani pentru copiii ce au fugit din calea războiului.

Primăria Sectorului 5 continuă sprijinul refugiaților. Ce măsuri a propus primarul Piedone

Articolul precedentNicușor Dan rămâne singur. Consilierul Edmond Niculușcă a demisionat. Ce impact are ancheta DNA asupra Primăriei Capitalei
Articolul următorIohannis a semnat zeci de decrete pentru retragerea titlurilor de „luptător” sau „erou martir” în Revoluția din 1989
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.