Sursa foto: FACEBOOK

Primăria Sectorului 5 continuă acțiunile de ajutorare a refugiaților din Ucraina, după ce Cristian Popescu Piedone a convocat, astăzi, o ședință în acest context.

În urma discuțiilor la care au  participat directori din cadrul primăriei, viceprimarii și city managerul instituției s-a decis ca modulele de informare aflate în sector să fie folosite ca puncte de colectare pentru produsele necesare cetățenilor veniți din Ucraina în România.

Astfel, persoanele care doresc să doneze sunt rugate să aducă următoarele:

– lapte praf

– îmbrăcăminte 0-14 ani

– încălțăminte 0-14 ani

– pături

– conserve alimentare

– pelerine de ploaie

– baterii externe pentru încărcarea telefoanelor.

De asemenea, Primaria Sectorului 5 a cerut ca îmbrăcămintea, încălțămintea și păturile donate să fie noi deoarece pandemia de coronavirus nu s-a încheiat. Mai mult, toate lucrurile donate vor fi sortate și distribuite prin intermediul Crucii Roșii.

Piedone: „Personal, sunt un luptător pentru pace”

Edilul Sectorului 5 a făcut apel la cetățeni să doneze sânge, ce va ajunge la poporul ucrainean, iar în următoarele zile, patru săli de sport din sector vor fi utilate pentru a putea găzdui cetățeni din Ucraina.

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 se va ocupa ca refugiații să primească masă caldă, produse de igienă și medicamente. Totodată, în fiecare din cele patru săli de sport se va afla și un echipaj medical, pentru a acorda îngrijiri celor care au nevoie. Primăria Sectorului 5 se va ocupa și de transportul refugiaților de la Gara de Nord către sălile de sport unde vor fi găzduiți, prin intermediul microbuzelor aflate în cadrul instituției”, se arată în mesajul transmis de Primăria Sectorului 5.

De asemenea, Piedone a anunțat că va deschide un cont de solidaritate „Din inimă pentru copiii Ucrainei”, iar cu banii strânși, gestionați tot de Crucea Roșie, se vor achiziționa cele necesare copiilor care au fugit din calea războiului.

Totodată, Consiliul Local al Sectorului 5 va aloca suma de un milion de lei pentru achiziționarea produselor necesare refugiaților.

Reamintim că într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cristian Popescu Piedone a precizat că este alături de Ucraina „care suferă și luptă cu vitejie să-și apere pământul și drapelul și credința de ura smintitului bolnav.”

„Femeile și bărbații Ucrainei își apără țara și neamul cu ce pot, cum pot! Destui ucrainieni civili și destui soldați sunt însă grav răniți și au nevoie de sânge! Oameni buni, nu V-am cerut niciodată nimic! ACUM, ÎNSĂ, VĂ ROG, VĂ IMPLOR: DONAȚI SÂNGE PENTRU RĂNIȚII UCRAINEI!”, a scris Piedone pe pagina sa de Facebook.

Primăria Sectorului 5, alături de refugiaţi: “Din inimă pentru copiii Ucrainei”

Articolul precedentNegocierile dintre Rusia și Ucraina, fără rezultat. Când va avea loc a doua rundă de discuții
Articolul următorRusia, anchetată pentru crime de război și împotriva umanității
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.