Nicușor Dan (preluare Digi 24)

Astfel, Nicușor Dan rămâne tot mai singur. Ancheta DNA de la Primăria Capitalei a băgat spaima în consilierii acestui edil. Au demisionat pe rând. Procurorii anticorupție susțin că sunt indicii clare din care rezultă că 20 de consilieri au fost angajați fictiv la Primăria București.

Edmond Niculușcă și-a anunțat public demisia, în prima zi a lunii martie. Nu oferă niciun argument concret, ci are un discurs „post victimă colaterală”.

Azi am demisionat din funcțiile pe care le dețin la Primăria Capitalei. | O lecție pe care o primim cu toții zilele astea e despre importanța de a ne aduce cea mai bună contribuție posibilă, cu toată capacitatea și creativitatea de care suntem capabili ca să adăugăm plus valoare unui context, unui grup sau unei soluții care se cere de la noi.

Mi-am depus azi demisia din funcția de Director Adjunct al Administrației pentru Consolidări și renunț la funcția de consilier al primarului general Nicușor Dan.

Edmond Niculușcă l-a părăsit pe Nicușor Dan: „Pe alții sistemul i-a respins”

Nicușor Dan a fost părăsit de consilierul Edmond Niculușcă

Niculușcă lasă de înțeles că „sistemul” administrativ nu e pregătit pentru o „Românie modernă”. Astfel, ar fi făcut lobby ca „oamenii de excepție” să intre în administrație.

Experiența în administrație mă convinge că e nevoie de o reformă structurală, că AMCCRS trebuie desființată și reînființată pe baze noi dacă vrem să avem rezultate notabile în domeniul reducerii riscului seismic. E nevoie de mult mai mulți arhitecți și ingineri, nu de funcționari publici, e nevoie de oameni cu viziune și comunicatori publici de excepție: pe unii am reușit să-i conving să intre în administrație. Pe alții, sistemul i-a respins”, a transmis fostul director Adjunct al Administrației pentru Consolidări, fost consilier al primarului general Nicușor Dan.

Aceasta nu este, însă, prima demisie de la Primăria Capitalei.La începtul luni februarie demisionau:  Mihai Poenaru, director de cabinet al Primarului General, Șerban Anghel, responsabil de audit,  Ionel – Florian Lixandru, Ionel Puşcaş şi Vasile Petrariu, liderul sindicatului din STB. 

Acuzațiile DNA vizează angajările de la Primăria Capitalei. Nicușor Dan „nu știe nimic”


Procurorii DNA au făcut mai multe percheziții la Primăria Capitalei în urmă cu aproape două săptămâni. Au ridicat mai multe documente, computere și au început și audierile în acest caz. Două secretare angajate în Primăria Capitalei înainte de venirea lui Nicușor Dan au dat deja declarații la DNA.

Demisii pe bandă rulantă

Potrivit unor surse, citate de Antena 3, cei care au demisionat suntuMihai Poenaru, director de cabinet al Primarului General, Șerban Anghel, responsabil de audit, Ionel – Florian Lixandru, Ionel Puşcaş şi Vasile Petrariu, liderul sindicatului din STB.

Anchetă DNA la Primăria Capitalei

Procurorii DNA au făcut mai multe percheziții în luna ianuarie chiar în biroul lui Nicuşor Dan, anchetând posibile fapte de corupție petrecute în perioada 2020-2021. Concret, sunt suspiciuni de angajări fictive, iar oamenii legii au strâns mai multe probe: calculatoare, documente de angajare, extrase REVISAL(Registrul Electronic de Evidență a Salariaților).

Cei vizați de anchetă sunt membri USR sau reprezentanți ai unor ONG-ri. Printre aceștia se numără Rizea Andrei Vlad, Damian Matei, director interimar al Direcției de Urbanism, Simon Ștefania Georgiana, de la Asociația „Salvați Bucureștiul”, numită administrator al Parcului Văcărești, Poienaru Oana Cătălina, de la aceeași asociație(ONG), dar și Tinu Nicoleta Ramona, deputat USR Constanța, consilier pe probleme de insolvență al Primăriei Capitalei, transmite DNA.

Pus față în față cu acuzațiile, Nicușor Dan „nu știe nimic”. Susține că a pus la dispoziția procurorilor toate documentele solicitate.

Citește și: Nicușor Dan, ca la Netflix: „Va urma”. Anunță demisii pe Facebook și se ferește să răspundă jurnaliștilor

Articolul precedentPutin și-a mutat familia într-un buncăr de lux, pregătit pentru incidente nucleare
Articolul următorCristian Popescu Piedone a împărțit mărțișoare femeilor din Sectorul 5
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”