Primaria București

Procurorii DNA fac fac percheziții domiciliare la trei instituții publice din București, într-un dosar ce vizează fapte de corupție, comise în perioada 2020-2021, transmite DNA, într-un comunicat de presă. Cercetările sunt în rem, iar potrivit surselor G4Media.ro, perchezițiile vizează Direcția Generală de Arhitectură, Peisagistică și Monumente de For Public și Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu risc seismic.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021. În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

Comunicat de presă DNA

Citește și – Exclusiv! Concurs de angajare cu dedicație pentru membrii de partid. Se întâmplă la Primăria lui Nicușor Dan

Potrivit informațiilor G4Media, decinderea procurorilor nu ar avea legătură cu greva declanșată de STB, ci cu concursurile de angajare gestionate de direcția de resurse umane din Primăria Capitalei.

Acest lucru a fost confirmat de către edilul Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în această dimineață la Primăria Generală.  Dan a precizat că reprezentanţii DNA i s-au adresat în calitate de conducător al instituţiei şi că ar fi vorba despre chestiuni de resurse umane.

„Au venit la mine la birou, au spus că trebuie să facă o percheziţie. Le-am spus că trebuie să plec la o conferinţă de presă. Mi-au spus ceva de resurse umane, dar pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun, o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind şeful instituţiei, ca să îmi spună că au mandat de a ridica documente şi le-am spus, «Da, sigur. »”, a declarat Nicuşor Dan.

Administrației Fondului Imobiliar sub lupa DNA

Articolul precedentExclusiv! Cum a ajuns un șef de gară să facă legea în Aeroportul Otopeni
Articolul următorKlaus Iohannis: „Solidaritatea NATO e foarte puternică”