Administrației Fondului Imobiliar sub lupa DNA

Au fost efectuate 26 de percheziții într-un dosar de corupție cu spații locative de stat, inclusiv la un cabinet notarial

Procurorii DNA fac, joi, 26 de percheziţii într-un dosar care vizează atribuirea nelegală a unor locuinţe din fondul locativ de stat, se arată într-un comunicat al DNA. Primarul general, Nicușor Dan a confirmat faptul că este vizată Administrația Fondului Imobiliar (AFI), mai mult, acesta a precizat că este vorba de fapte petrecute în perioada 2016-2020.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada -2018 – 2020, în legătură cu atribuirea nelegală a unor locuințe din fondul locativ de stat”, a transmis, joi, DNA.

Astfel au fost efectuate percheziții domiciliare în 26 locații situate în municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov, dintre care una este sediul unui cabinet notarial, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Nicușor Dan va oferi sprijinul necesar în ancheta DNA

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a confirmat, într-o postare pe Facebook, că în această anchetă sunt vizate persoane angajate la Administrației Fondului Imobiliar. De asemenea, acesta a mai transmis că va acorda sprijinul, dacă îi este solicitat, în cazul acestor investigații.   

„Mă bucur că autoritățile din justiție continuă să intervină și să investigheze suspiciuni de corupție din perioada fostei administrații locale bucureștene, de această dată în legătură cu domeniul imobiliar. 

Confirm că DNA investighează suspiciuni de corupție în administrația locală bucureșteană, în legătură cu angajați ai Administrației Fondului Imobiliar, fiind vorba despre lucruri din perioada 2016-2020. 

Primăria Capitalei va oferi tot sprijinul care îi este solicitat în cadrul acestor investigații. Nu vom acoperi pe nimeni și nu acceptăm ca astfel de practici să continue sub umbrela administrației municipale”,  a scris edilul Nicușor Dan pe pagina sa de socializare.

Amenzi noi și percheziții, în urma protestelor violente de luni, din Capitală

Articolul precedent„Schimbă PET-ul cu biletul”. La Constanța, un mod inedit de colectare a deșeurilor
Articolul următorCâteva ONG-uri se pregătesc să atace hotărârile primăriței Clotilde Armand