Sursa Foto: Monitorul
Sursa Foto: Monitorul

Nicuşor Dan are termen de o săptămână pentru a veni cu propuneri concrete cu privire la disponibilitățile de resurse umane și materiale care pot fi puse la dispoziția eventualilor refugiați.

Solicitarea a fost făcută de către Andrei Rigu, consilier general al Municipiului București.

Nicuşor Dan a declarat că Primăria Municipiului București este deschisă pentru eventualii refugiați

Edilul Capitalei şi-a arătat solidaritatea cu Ucraina, în cursul zielei de vineri, 25 februarie.

Suntem într-o situație excepțională, avem un război în Ucraina. Vreau să adresez un mesaj de solidaritate cu Ucraina”, a declarat Primarul genaral al Bucureştiului.

În aceste condiţii, consilierul USR Andrei Rigu cere soluţii concrete, stabilind un termen de o săptămână pentru ca Nicuşor Dan să găsească resurse umane şi materiale pentru oamenii care vin din Ucraina.

Consilierul USR face un apel către primarul Capitalei, în contextul războiului din Ucraina: “Trăim vremuri tulburi. Să ne gândim la tragediile produse de marile războaie”

Doresc să fac o declarație, este în nume personal, dar sper că mai mulți colegi vor adera la ea. Trăim vremuri tulburi. La granițele țării avem un conflict armat care ne ridică părul pe spinare. Ne face să ne gândim la tragediile produse de marile războaie de la începutul secolului trecut”, a declarat Andrei Rigu la începutul ședinței CGMB de vineri.

Acesta a mai spus că, în calitate de consilier general al Municipiului București, condamnă ferm invazia Rusiei împotriva Ucrainei, arată publicaţia Gândul.ro.

Solicit primarului general să vină, în decurs de o săptămână, cu propuneri concrete. Cu propuneri cu privire la disponibilitățile de resurse umane și materiale care pot fi puse la dispoziția eventualilor refugiați”, a mai declarat Andrei Rigu.

Refugiații din Ucraina se îndreaptă spre Polonia, România, Ungaria sau Slovacia. ONU estimează că cinci milioane de persoane urmează să plece din Ucraina.

Articolul precedentBode: „Doar împreună vom reuşi să contracarăm efectele acestui atac armat”
Articolul următorMinistrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea testarea și vaccinarea refugiaților ucraineni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time