Lucian Bode (captură video)

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, vineri, că imaginile dramatice cu cetățenii ruși care fug din calea războiului „sunt de neacceptat pentru secolul pe care îl trăim.” Oficialul e de părere că nu există explicații care să poată justifica atacul rusesc asupra Ucrainei.

„Nimic nu poate justifica retorica revizionistă din aceste zile a liderului Federaţiei Rusiei. Comunitatea internaţională reacţionează dur, fără jumătăţi de măsură”, a spus Bode, potrivit news.ro

De asemenea, ministrul de Interne a amintit faptul că România este pregătită pentru orice scenariu cu măsuri care să limiteze această agresiune armată asupra populației din Ucraina.

Citește aici despre situația adăposturilor de protecție civilă

 „Ne aflăm sub protecţia NATO, vreau să îi asigur pe toţi românii că sunt bine protejaţi, iar securitatea României este garantată. Doar împreună, solidari în acţiuni, alături de NATO, alături de partenerii strategici, UE şi SUA, vom reuşi să contracarăm efectele acestui atac armat nejustificat”, a mai spus ministrul.

Totodată, Lucian Bode a amintit că autoritățile române vor putea gestiona un flux mare de tranzit la granițele țării, precizând că în ultimele 24 de ore au tranzitat frontiera 111.814 persoane, dintre care 58.268 au fost pe sensul de intrare, în creştere față de ziua anterioară.

De asemenea, acesta a declarat că din Ucraina au intrat în România 10.624 de persoane pe sensul de intrare, din care peste 4.000 înainte de inceperea războiului dintre Rusia și Ucraina.

”Pe teritroriul României au rămas 6.696 persoane. Din 10.624 – 11 au solicitat azil în România şi se află în centrele noastre de azil, cele 6 centre, avem aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare de 50%”, a mai spus Bode.

Reamintim că guvernul de la Kiev vrea să ajungă la masa negocierilor cu Rusia, precizând că este dispus să accepte cererile Moscovei.

Armata ucraineană a anunțat că forțele Kievului reușesc să facă față armatei rusești, iar oficialii au declarat că „frații ruși” au trimis a doua oară „cadouri otrăvite” peste capitala Ucrainei, aceștia făcând referire la bombele aruncate de armata rusă.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu un tanc ce se îndrepta spre Kiev, purtând steagul URSS și marcajul Z. Tancul a trecut pe lângă alte vehicule militare cu marcajul „Z” însemnat pe acestea.

Brașov se mobilizează pentru a întinde o mână de ajutor refugiaților ucraineni  

Articolul precedentCîțu, despre sancțiunile anunțate împotriva Rusiei: „Nu vor avea efectul aștept de noi toți”
Articolul următorNicuşor Dan, somat să găsească resurse umane și materiale pentru eventualii refugiaţi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.