Sursa foto: BBC

Tot mai multe orașe din România se pregătesc să primească refugiați din Ucraina din cauza războiului ce a izbucnit. Încă de la primele ore ale dimineții, Sighetu Marmației a fost luat cu asalt de sute de persoane care au venit pe jos sau cu mașina din Ucraina pentru a scăpa de conflictul izbucnit.

Și în Brașov, la Centrul de Integrare pentru Migranți, au început pregătirile pentru a-i întâmpina pe eventualii refugiați. Zeci de cetățeni s-au oferit să ajute comunitatea de ucraineni, donând obiecte de primă necesitate.

Voluntarii îi așteaptă pe cei ce fug din calea războiului cu mâncare, apă și cafea

Astrid Hamberger, coordonatorul Centrului, a precizat că de-a lungul timpului au fost înregistrați 25 de migranți din Ucraina.

„Împreună cu aceștia și cu alți străini din Brașov, încercăm să strângem diferite ajutoare și bunuri necesare pentru un posibil val de migranți din Ucraina”, a declarat Hamberger, potrivit g4media.

De asemenea, rezidenții ucraineni din Brașov, căsătoriți cu români, au cerut ajutor Centrului pentru a intra în contact cu cei dragi din țara lor natală. Mai mult, de la invadarea Ucrainei de către Rusia, zeci de oameni au sunat și și-au oferit sprijinul pentru persoanele refugiate.

 „Ne-au contactat chiar plângând, îngrijorați de faptul că au rude care au plecat de acasă spre graniță și nu mai reușesc să dea de ei, nu mai răspund la telefon. Așteptăm să primim și noi vești mai bune cum că au reușit să treacă granița. Sunt chiar în zona Odessa. Ne-au mai contactat și alte persoane din Ucraina care au oferit cazare, persoane private, iar alte persoane care au dorit să fie parte din comunitatea noastră chiar din Ucraina”, a spus coordonatorul Centrului.

Sute de persoane au început să treacă granița României încă de joi, de la primele ore ale dimineții, de teama războiului ruso-ucrainean. Majoritatea refugiaților sunt femei, copii și bătrâni. De asemenea, aceștia vin pe jos, iar la vămile românești, voluntarii îi așteaptă pe oameni cu sandvișuri, apă, cafea, iar pe unii îi ajută cu transportul la graniță. Autoritățile române se pregătesc ca în următoarele zile, numărul refugiaților să crească.

Ultimul videoclip cu soldații ucraineni care apărau Insula Şerpilor. Toţi au fost uciși

Articolul precedentUltimul videoclip cu soldații ucraineni care apărau Insula Şerpilor. Toţi au fost uciși
Articolul următorPreşedintele Ucrainei face un apel disperat către Formatul București 9
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.