Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a lansat un apel disperat către Formatul București 9, precizând că Ucraina are nevoie de o asistenţă internaţională eficientă.

Apelul a fost făcut în cursul zilei de azi, 25 februarie, solicitându-se asistență în apărarea împotriva forțelor ruse.

Volodimir Zelenski rămâne în Capitală, în ciuda invaziilor trupelor ruseşti din Kiev

În plus, preşedintele Ucrainei, care a ales să rămână în Kiev, a adăugat că se impun sancțiuni și presiuni asupra Moscovei, pentru a pune capăt ostilităților.

Apelul a fost făcut către statele din Formatul B9, adică România, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Estonia, Letonia și Lituania, informează Adevărul.

Preşedintele Ucrainei: “Avem nevoie de o asistenţă internaţională eficientă”

Noi ne apărăm libertatea şi pământul. Dar avem nevoie de o asistenţă internaţională eficientă. Am discutat despre asta cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. M-am adresat către B9 în legătură cu asistenţa în apărare, sancţiuni şi presiuni asupra agresorului. Împreună trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor”, a scris Zelenski într-un mesaj publicat pe contul de Twitter.

În plus, preşedintele Volodimir Zelenski a ţinut să precizeze că Ucraina are nevoie de o coaliţie antirăzboi, mai arată sursa citată.

Preşedinţii ţărilor participante la „Formatul Bucureşti 9” se întâlnesc, în cursul zilei de azi, într-un summit extraordinar la Varşovia.

Întrunirea are ca scop abordarea situaţiiei cu care Ucraina se confruntă, după invazia trupelor din Rusia.

Articolul precedentBrașov se mobilizează pentru a întinde o mână de ajutor refugiaților ucraineni  
Articolul următorUn român a fost ucis în Odesa în urma bombardamentelor rusești
Jurnalist full-time / Pesimist part-time