Foto: Facebook

Zeci de persoane au rămas fără titlurile care certifiau faptul că au avut un aport în Revoluția din 1989.

Astăzi, Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete, cele mai multe – 58, vizând retragerea titlurilor de „erou martir” și „luptător” – inclusiv „cu rol determinant” – în Revoluția din 89.

Comunicatul detaliază însă că a fost semnat, în același timp, și un decret privind conferirea unui titlu de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” domnului Popescu Marius.

În continuare, au fost semnate și publicate în bloc 11 decrete privind retragerea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989” și, respectiv, titlul de „Erou Martir al Revoluției Române din Decembrie 1989”, fiind detaliate într-o anexă numele persoanelor care au rămas fără această distincție.

Cele mai multe decrete au însă legătură cu retragerea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989”-Luptător cu Rol Determinant”. Potrivit informațiilor făcute publice nu mai puțin de 47 de persoane sunt în această situație.

Articolul precedentCristian Popescu Piedone a împărțit mărțișoare femeilor din Sectorul 5
Articolul următorEuropa se pregătește de cea mai mare criză a refugiaților din acest secol