Sursa foto: Facebook/ president.gov.ua

Volodimir Zelenski a făcut apel la președintele american Joe Biden pentru a interveni cât mai rapid în acest război împotriva Ucrainei, precizând că poate „face foarte multe” pentru poporul ucrainean.

De asemenea, liderul de la Kiev a mai spus că Rusia este cea care controlează spațiul aerian din Ucraina, menționând că zilnic, zeci de orașe sunt bombardate.

Zelenski a avertizat țările occidentale că dacă nu intervin cât mai rapid, Rusia își va continua extinderea, iar primele țări care vor fi puse la încercare ar fi Polonia și România.

„Toată lumea se gândeşte că suntem departe de America sau Canada”

„Nu, suntem în această zonă a libertăţii. Şi când limitele drepturilor şi libertăţilor sunt încălcate, atunci trebuie să ne protejaţi. Pentru că noi vom fi primii. Apoi va veni rândul vostru. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, vrea cu atât mai mult”, a declarat Zelenski, potrivit news.ro.

Totodată, președintele Ucrainei a cerut ajutorul evreilor americani pentru sprijin împotriva rușilor, menționând că ceea ce face Putin reprezintă un „comportament pur nazist.” De altfel, Zelenski a redat imaginea actuală a eroismului poporului său, precizând că în mai multe localități, ucrainenii, chiar dacă sunt depășiți numeric, nu cedează și luptă în continuare împotriva inamicului.

„Se aruncă sub tancuri, asta ca să înţelegeţi ce se întâmplă aici”, a spus președintele ucrainean.

De asemenea, liderul de la Kiev a amintit că rușii au atacat oamenii care au vrut să iasă din orașele bombardate, afirmând că toate acestea „s-au întâmplat din cauza naziștilor”, iar milioane de oameni urmează să fie exterminați. Mai mult, acesta a spus că rușii bombardează viața „din tot ce mișcă”, motiv pentru care a ordonat chemarea tuturor militarilor ucraineni care sunt în afara Ucrainei, pentru întărirea armatei naționale.

Reamintim că Zelenski le-a promis cetățenilor ucraineni că nu va părăsi Kievul, chiar dacă atacurile rusești continuă. Mai mult, armata rusească a anunțat marți că va înceta focul în capitală, Sumy, Harkov, Chernigov și Mariupol pentru evacuarea civililor.

Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentMinistrul de Externe îi liniștește pe români: „Nu se pune în niciun fel problema să se teamă de o eventuală extindere a conflictului cu implicarea României”
Articolul următorRefugiații ucraineni întâmpină probleme la intrarea în Marea Britanie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.