Sursa foto: Facebook/ BMW Romania

1,03 milioane de vehicule BMW la nivel mondial, dintre care peste 900.000 doar din Statele Unite, au fost rechemate din cauza posibilului risc de incendiu la motor, a anunțat producătorul de automobile german.

Reprezentanții firmei au precizat că problemele au început să apară încă din 2017, aceasta fiind a treia rechemare în cinci ani. Potrivit news.ro, cele mai „afectate” vehicule sunt cele construite între 2006 şi 2013, inclusiv unele modele Seria 1, Seria 3, X3, Seria 5, X5 şi Z4.

BMW susține că încălzitorul unei supape de ventilaţie se poate scurtcircuita şi, în cazuri extrem de rare, ar putea creşte riscul de incendiu.

Peste 700.000 de mașini BMW au fost rechemate în perioada 2017-2019

Reprezentanții companiei BMW au precizat că până la jumătatea anului 2022 se va face remedierea și un inventar pentru piesele așteptate, precizând că vehiculele anterioare care au fost rechemate vor avea nevoie de o nouă remediere.

Motivul pentru care BMW a luat această decizie este reprezentat de numărul mare de incendii la vehiculele companiei germane amintite anterior și care au avut nevoie de o remediere.

De asemenea, reprezentanții auto au precizat că până în prezent nu au fost înregistrate răni sau accidente legate de ultima rechemare, precizând că deținătorii de vehicule BMW ar trebui să înceteze să conducă dacă observă fum în zona din apropierea compartimentului motor sau simt miros de plastic ars.

Reamintim că grupul german BMW a vândut în 2021 un număr record de mașini, mai exact 2,2 milioane. Pieter Nota, șeful de vânzări al BMW, a declarat că a ajuns lider în topul segmentului premium la nivel global.

Şi datele pentru primele nouă luni din 2021 a arătat o cifră de afaceri de 82,8 miliarde de euro şi un profit înainte de taxe de 13,2 miliarde de euro.

Recordul de vânzări s-a înregistrat în ciuda problemelor la nivel mondial a semiconductorilor care au lovit puternic industria auto globală. Compania se aștepată la o creștere profitabilă și în 2022, precizând că BMW are în plan să livreze, de asemenea, mașini complet electrice. Anul trecut, grupul german a reușit să vândă peste 100.000 de mașini electrice, îndeplinindu-și ținta de vânzări pe acest segment.

Citește și : Rusia primește noi lovituri economice si financiare

Articolul precedentUcraina va fi ajutată de Marea Britanie cu sisteme de apărare antiaeriană
Articolul următorGabriela Firea: „Copiii nu au nici o vină în această luptă”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.