Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea a anunțat că au fost adoptate mai multe măsuri care vin în sprijinul copiilor din Ucraina care au rămas orfani sau au ajuns în România neînsoțiți.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Familiei a precizat că la propunerea sa, Guvernul României a decis înființarea Grupului Operativ pentru Copiii Neînsoțiți.

Mai exact, în fiecare județ și sector al Capitalei se va forma un grup cu specialiști în asistență socială, inspectori sanitari, școlari și reprezentanți ai ONG-urilor care vor sprijini copiii ucraineni.

Operativ identifică cea mai bună soluție de protecție pentru fiecare copil neînsoțit care intră în România

„Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse stabilește, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educatiei Naționale și Ministerul Sănătății, procedura pentru înregistrarea, tranzitul, șederea si protecția acestor copii. Trebuie să știm în fiecare clipă unde se află fiecare copil neînsoțit și cine îl are în grijă”, a scris Firea.

De asemenea, fostul edil al Capitalei a mai declarat că direcțiile județene de asistență socială au destui angajați pentru a îngriji pe cei mici, unii dintre ai având probleme de sănătate. Totodată, Firea a amintit faptul că nu vor fi neglijați copiii români pe care îi au deja în grijă.

„Direcțiile județene pot angaja de urgență, fără concurs, asistenți sociali care să se îngrijească de acești copii refugiați”, a spus Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a dat asigurări că toți copiii care fug din calea războiului și ajung în România vor beneficia de protecție la fel „ca orice alt copil.” Mai mult, aceasta a precizat că există resurse guvernamentale pentru a acoperi toate cheltuielile făcute de primării și consilii județene pentru a le asigura copiilor refugiați condiții normale de viață.

„Copiii nu au nici o vină în această luptă, dar traumele din aceste zile le-ar putea marca întreaga viață. Depinde doar de noi să le oferim liniște, protecție si căldură sufletească”, a concluzionat Gabriela Firea.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, ministrul Familiei a precizat că a luat legătura cu asociații, organizații, instituții și cetățeni care vor sprijini direcțiile județene de asistență socială și vor prelua orfanii din Ucraina dacă va fi necesar.

Gabriela Firea: „Suntem pregătiți pentru copiii care ajung neînsoțiți de părinți pe teritoriul României”

Articolul precedentAtenție, șoferi. BMW recheamă peste 1 milion de vehicule la nivel mondial. Care este motivul
Articolul următorExistă riscul apariţiei poliomielitei, din cauza numărului mare de refugiați
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.