Sursa foto: Youtube

Australia a interzis, duminică, exporturile de alumină și bauxită către Rusia, producția țării depinzând în proporție de 20% de alumină importată din Australia.

Această decizie vine la doar câteva zile după ce guvernul australian l-a sancționat pe oligarhul rus Oleg Deripaska, cel ce deține o participaţie la compania australiană Queensland Alumina Limited.

Premierul australian Scott Morrison a susținut că Executivul va coopera cu alte state pentru a „pune presiune maximă asupra regimului lui Putin pentru a se retrage din Ucraina.”

Rusia, inamicul numărul 1 al lumii

De la începutul războiului ruso-ucrainean, Australia a impus peste 400 de sancțiuni împotriva a sute de oameni de afaceri apropiați de președintele rus Vladimir Putin. Mai mult, guvernul a luat măsuri împotriva a 33 de entități, inclusiv majoritatea sectorului bancar rusesc și responsabile pentru datoria țării, informează Digi24.

Australia a anunțat că va dona 70.000 de tone de cărbune Ucrainei, la cererea guvernului de la Kiev. Premierul australian a precizat că ele pot alimenta până la un milion de locuințe.

De asemenea, Canberra va acorda Ucrainei 20 de milioane de euro ca ajutor umanitar și 21 de milioane de dolari australieni drept asistență militară suplimentară.

Australia a aprobat în ultimele 24 de zile peste 5.000 de vize umanitare pe 3 ani unor refugiați ucraineni, aceștia având dreptul de a lucra și studia în țară.

În ciuda sancțiunilor severe impuse de Occident Rusiei, Vladimir Putin continuă să sfideze o lume întreagă prin continuarea invadării Ucrainei. Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a precizat că Rusia va continua războiul, iar președintele rus Vladimir Putin „va persevera în greșeală.”

„Nu pot spune cât de mult va dura, pentru că depinde de foarte mulţi factori, inclusiv de natură economică, presiunea sancţiunilor, presiunea opiniei publice, dar probabil câteva săptămâni vom mai avea de conflict şi îmi e teamă şi ne este teamă şi ne uităm cu mare îngrijorare la victimele omeneşti, la faptul că avem acum 3 milioane şi ceva de refugiaţi ucraineni, probabil că numărul va creşte”, a declarat Mircea Geoană în urmă cu câteva zile.

Milioane de copii fug din calea războiului din Ucraina. UNICEF trage un semnal de alarmă

Articolul precedentUcraina va primi rachete Javelin și Stinger
Articolul următorPandemia de Covid-19 nu a trecut. Marea Britanie propune a patra doză de vaccin
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.