Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

În următoarele zile, Ucraina va primi încă o tranșă de rachete Javelin și Stinger.

Anunţul a fost făcut, în urmă cu scurt timp, de secretarul ucrainean al Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksi Danilov.

Oleksi Danilov: “Armele vor fi pe teritoriul țării noastre în viitorul apropiat. Vorbim de zile”

Ucraina urmează să primească, în câteva zile, un nou transport de arme americane. Vorbim inclusiv de rachete Javelin și Stinger”, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov, în cadrul unui interviu.

Potrivit Reuters, transportul trebuie să ajungă în Ucraina, săptămâna viitoare.

Aliații Ucrainei au livrat avioane cu transporturi de arme pentru a-și consolida armata împotriva invaziei ruse, precizează publicaţia Gândul.ro.

Ucraina va primi noua tranşă de rachete, în ciuda ameninţărilor făcute de Rusia. Mai multe state membre NATO au promis ajutor militar Ucrainei, de la drone la rachete antitanc

Rusia a criticat, în nenumărate rânduri, livările de armament venite din partea Statelor Unite.

În cursul zilei de vineri, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că orice transport de arme care intră în Ucraina va fi considerat o țintă „legitimă” pentru Rusia.

Am precizat foarte clar că orice convoi care va intra pe teritoriul Ucrainei, despre care vom considera că transportă arme, va deveni o țintă legitimă”, a declarat Lavrov. Declaraţiile au fost făcute la postul de televiziune de stat RT, potrivit TASS.

Potrivit sursei citate, Lavrov a susținut că sistemele de apărare antirachetă de fabricație sovietică și rusă, care sunt disponibile în unele țări NATO, nu pot fi transferate în mod legal în țări terțe.

Rachetele antitanc, denumite și ATGM (Anti-Tank Guided Missile) sau ATGW (Anti-Tank Guided Weapon), sunt arme ghidate. Misiunea acestora este distrugerea tancurilor și a altor tipuri de vehicule blindate.

Articolul precedentMilioane de copii fug din calea războiului din Ucraina. UNICEF trage un semnal de alarmă
Articolul următorAustralia, noi sancțiuni împotriva Rusiei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time