Sursa: Google maps

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au reținut ieri un inspector de stat în construcții din Ilfov, care a devenit inculpat într-un dosar în care este cercetat pentru luare de mită (două fapte), trafic de influență (două fapte, din care una în formă continuată) și fals intelectual.

Faptele pentru care este cercetat Florin Naforiță, angajat în cadrul Inspectoratului Regional în Construcții București – Ilfov, datează din 2022, procurorii anticorupție acuzându-l că, timp de mai multe luni, a primit diverse sume de bani și bunuri pentru a închide ochii la anumite probleme.

Din ce detaliază DNA, inspectorul Naforiță și-a făcut rost astfel de mii de lei, dar și euro, pe lângă veniturile pe care le obținea pe cale legală. Pentru toate acestea, procurorii solicită ca inspectorul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, la Tribunalul București.

În perioada aprilie – august 2022, inculpatul Năforniță Florin ar fi primit, direct sau prin intermediar, de la doi oameni de afaceri sume de bani și alte foloase necuvenite, după cum urmează:

  • suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcție (hală) situată pe raza județului Ilfov, ajunse într-o faza determinantă, în condițiile în care la momentul respectiv lucrările depășiseră de mult timp acel stadiu. Mai mult, inspectorul de stat în construcții, Năforniță Florin, ar fi acordat viza respectivă, pentru continuarea lucrărilor, fără a se deplasa în teren și a constata stadiul fizic al lucrărilor de construcție.
  • foloase necuvenite pentru a nu formula obiecții și pentru a propune admiterea recepției la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcții situată tot pe raza judetului Ilfov.

În același context și în aceeași perioadă, inculpatul Năforniță Florin ar fi pretins și a primit de la aceeași doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei și 200 euro pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor colegi de-ai săi și că i-ar putea determina pe aceștia să dispună eliberarea cu celeritate a unor adeverințe care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcții, în valoare de 0,1% și 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizațiile de construcție”, se arată într-un comunicat de presă.

Articolul precedentMai multe zone din Constanța nu vor avea apă potabilă
Articolul următorDemisie în USR: viceprimarul Capitalei, protest față de „deciziile politice” luate de partid