Sursa: Facebook

Horia Tomescu, viceprimar general la Primăria Municipiului București din partea USR, și-a anunțat demisia din funcția de conducere pe care o deține în interiorul partidului.

Din ce explică Tomescu pe grupul de Facebook USR București, gestul său vine ca o formă de protest față de anumite „decizii politice” luate de formațiunea din care face parte, decizii de care până acum nu s-a dezis. Pe scurt, numirea Oanei Sivache în conducerea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB) Bucureștică.

Tomescu se pare că a avut o „revelație” și, în mesajul tansmis în grupurile interne ale USR, acesta explică faptul că este o „formă de protest”, în condițiile în care Oana Sivache este totodată și membru în Consiliul de Administrație al Societății de Transport București (STB):

Bună seara, colegi. Mi-am depus, astăzi, ca o formă de protest, demisia din singura poziție de conducere pe care o dețin în cadrul partidului nostru, poziția de membru în Biroul Local USR Sector 5.

Doamna Sivache ocupă prin decizii politice ale conducerii USR București funcția de director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București și funcția de membru în Consiliul de Administrație al STB. Din aceste două poziții, obține venituri din fonduri publice mai mari decât cele ale Președintelui României.

Consider că aceste decizii reprezintă greșeli strategice care contravin promisiunilor noastre din campania electorală și vulnerabilizează imaginea și mesajele politice ale USR în ochii electoratului”.

Aceasta în condițiile în care în urmă cu câteva zile, chiar Tomescu anunța pe Facebook numirea Oanei Sivache, urându-i succes acesteia destul de entuziast, „în vederea implementării reformelor profunde din sistemul de sănătate din București, reforme pe care Alianța USRPLUS le-a promis cetățenilor în campania electorală din 2020”.

Pe pagina Primăriei Capitalei, Tomescu transmitea că își dorește un București al „oamenilor buni”, având drept țel reformarea „administrației orașului în domeniul sănătății, al protecției sociale și al mediului înconjurător”, cu angajamentul că va urmări „cu vigilență respectarea legii și mă bazez pe sprijinul vostru pentru a ne sesiza orice abatere pe care o constatați”.

Articolul precedentInspector de stat în construcții, reținut pentru luare de mită, trafic de influență și fals intelectual
Articolul următorDoi polițiști de la Brigada Rutieră București, prinși în flagrant cu mită de 2.000 de lei