Sursa: Poliția Română

Doi polițiști din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră au fost reținuți de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, după ce ieri au fost prinși în flagrant pe când primeau 2.000 de lei.

Cei doi sunt cercetați sub acuzația de luare de mită, faptele datând din martie – aprilie anul acesta. Momentan, procurorii anticorupție nu au făcut vorbire despre o sumă totală primită de cei doi în această perioadă drept mită, detaliind doar că ar fi vorba despre sume remise de 23 de șoferi.

În acest context, atât comisarul de poliție Andrei Pantea, cât și agentul șef de poliție Valentin Olteanu sunt bănuiți că au comis infracțiunea de luare de mită în formă continuată, decizia fiind aceea ca astăzi cei doi să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, suspecții Pantea Andrei și Olteanu Valentin ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata și sancționa cu amendă sau pentru a nu aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulație pe drumurile publice.

Ca și mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunși între documentele solicitate de către agentul șef de poliție Olteanu Valentin (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Pantea Andrei. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârșitul programului acele sume de bani ar fi fost împărțite între cei doi.

În contextul menționat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi suspecți ar fi fost surprinși în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la patru conducători auto suma totală de peste 2.000 lei”, se arată într-un comunicat DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, care transmite că, „în data de 27 aprilie 2023, un ofițer de poliție și un agent de poliție, ambii din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, într-o cauză penală instrumentată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției”.

Articolul precedentDemisie în USR: viceprimarul Capitalei, protest față de „deciziile politice” luate de partid
Articolul următorUDMR își alege președintele în weekend, în cadrul celui de-al 16-lea Congres