Cererea de anulare a carantinării lui ÎPS Teodosie, respinsă în instanță

Arhiepiscopul Tomisului a „încasat” trei amenzi, în aceeași zi, pentru nerespectarea măsurii de carantinare după revenirea dintr-o țară aflată pe lista roșie.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va rămâne în carantină, după ce Judecătoria Constanța i-a respins cererea de anulare a carantinării, relatează presa locală. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 48 de ore de la comunicare.

De marți, 25 ianuarie, ÎPS Teodosie s-a carantinat, împreună cu el puțin alți trei preoți, în Palatul Arhiepiscopal, de unde și oficiază slujbele, pe perioada în care trebuie să stea în izolare. Pe lângă această măsură, impusă ca urmare a revenirii în România  dintr-o țară aflată pe „lista roșie”, ÎPS Teodosie a „încasat” și trei amenzi, în  valoare totală de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii carantinării. Luni, înaltul prelat a oficiat o slujbă în cadrul Bisericii Sf. Petru și Pavel, a fost prezent la evenimentul prilejuit de Ziua Unirii Principatelor Române, apoi a participat la conferința „România, vechea vatră a Europei”.

Captură video

În privința celor trei amenzi pe care ÎPS Teodosie le-a primit, luni, Biroul de Comunicare a transmis faptul că acestea sunt ilegale, motiv pentru care vor fi contestate, subliniind că „este absurd să fii amendat fără să fii vinovat”. De altfel, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, susțin că „decizia de carantinare a ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al ÎPS astăzi, 24 ian. 2022, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care ÎPS participa”.

În cererea de anulare a carantinării, reprezentanții Arhiepiscopiei susțineau că actul emis de DSP București nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită și asumată de a emite un act administrativ și nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. „Ca atare nu este temeinic, nu îndeplinește condițiile formale impuse de lege și nu are legalitate Adică actul nu există”, a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Mai mult, Arhiepiscopia mai spunea că actul DSP nu este motivat de fapt și de drept, deoarece „Hot. CNSU 2/7.01.2022 prevede excepția suspendării pentru persoanele care sosesc din state terțe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, și care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării.

În plus, acțiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în țară, care sunt presupuși ca persoane care riscă să infecteze pe alții. „Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinați cei testați negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivație”, se întreabă, retoric, purtătorul de cuvânt.

ÎPS Teodosie contestă în instanţă decizia de carantinare şi amenzile:“E absurd”

Articolul precedentPfizer: despăgubiri pentru victimele medicamentelor inovative
Articolul următorZiua Internațională de Amintire a Holocaustului și-o Românie din ce în ce mai antisemită