Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Organizația pentru protecția mediului din România a făcut un nou apel, în condițiile în care războiul din Ucraina are un impact devastator asupra mediului.

Distribuind un articol publicat de The New York Times, membrii organizației au vorbit despre natură, înfățișând-o ca pe o victimă ”tăcută” care are foarte mult de suferit în urma conflictului care persistă pe teritoriul Ucrainei.

De asemenea, articolul publicat de The New York Times este scris sub titlul: ”O victimă tăcută: cum natura devine o victimă a războiului”.

Greenpeace România: ”Pădurile ard și în Carpați, și în Siberia, unde nu mai are cine să le stingă”

Natura este victima tăcută a războiului din Ucraina. Pădurile ard și în Carpați, și în Siberia, unde nu mai are cine să le stingă. Marea Neagră a devenit un cimitir de vase de război, plin de mine navale plutesc în derivă printr-un ecosistem și așa fragil. Dincolo de victimele umane, sute de milioane de animale plătesc prețul orgoliului și violenței speciei noastre. Opriți războiul! Pace verde!”, au scris astăzi, 26 aprilie, membrii asociației pentru protecția mediului din România.

O victimă a războiului este și natura. Totuși, puțini sunt conștienți de impactul conflictului asupra mediului înconjurător

Vedem ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Thor Hanson, un biolog independent de conservare și expert în modul în care războaiele afectează mediul. ”Și suntem șocați și îngroziți de costul uman în primul rând, dar și de ceea ce se întâmplă cu mediul acolo”, se precizează în articol.

De când forțele ruse au invadat Ucraina, în februarie, atenția lumii s-a concentrat asupra orașelor puternic bombardate ale națiunii

Cu toate acestea, omenirea trebuie să ia în calcul și impactul pe care acest război îl are asupra pădurilor, viețuitoarelor și apelor.

Remintim că valorile Greenpeace sunt: non-violența, independența politică și promovarea soluțiilor.

Articolul precedentIntervențiile omului asupra climei, un pericol pentru viitorul umanității
Articolul următorPresa liberă din Hong Kong, sub asediu. Jurnaliștii sunt urmăriți și amenințați de poliție
Jurnalist full-time / Pesimist part-time