Avertisment dur din partea Moscovei: Politicienii români vor să creeze „o nouă Românie Mare”

Dmitri Medvedev a atenționat asupra faptului că politicienii români „au făcut dansuri politice în jurul Moldovei” de mult timp.

Un apropiat al președintelui Vladimir Putin a reacționat dur la demersurile făcute în ultima perioadă de politicienii români pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Astfel, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, afirmă că procesul de aderare poate avea loc doar prin înființarea „noii Românii Mari”, potrivit observatornews.ro.

Fostul președinte rus acuză faptul că politicienii români „fac hore politice în jurul Republicii Moldova” de mult timp

Potrivit lui Medvedev, Moldova este pe o listă lungă pentru aderarea la UE, proces care ar putea dura zeci de ani. Din acest motiv, susține oficialul rus, o altă modalitate prin care Republica Moldova poate deveni membru al UE este crearea „unei noi Românie Mari”.

„Succes! Dar se vrea mai repede. Prin urmare, o altă modalitate de a obține aderarea la UE devine mult mai relevantă: crearea unei noi Românie Mari „, a scris politicianul pe canalul său de telegram, comentând, primirea de către Chișinău a statutului de candidat UE. Medvedev a atenționat asupra faptului că politicienii români „au făcut dansuri politice în jurul Moldovei” de mult timp.

El a dat exemplul deputaților care au încheiat prima ședință comună a parlamentelor Moldovei și României cu un dans, ținându-se de mână

A părut foarte amuzant, a afirmat Medvedev, avertizând asupra consecințelor care ar putea fi mai puțin amuzante. Oficialul rus a mai adăugat că oficialii bucureșteni au fost „incitați de integratorii” de la Bruxelles, fiind suspectați că doresc recrearea proiectului România Mare, „îngropat de Armata Roșie în timpul Marelui Război Patriotic”. România mai este acuzată de fostul președinte rus că a „intensificat în mod deschis eforturile în diferite forme pentru a prelua legal Moldova. Autoritățile române percep în mod arogant teritoriul dintre Nistru și Prut ca fiind provincia lor eliberată temporar”.

Joi, liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au recunoscut Moldova și Ucraina drept candidate la aderarea la blocul comunitar european

Președintele Republicii Moldova a declarat că ziua de joi a fost o zi istorică pentru țara ei deoarece s-a făcut primul pas spre marea familie europeană.

„Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor. Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort – și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană”, a scris Maia Sandu. Președintele Franței Emmanuel Macron a declarat că este nevoie de o Comunitate Politică Europeană care să consolideze relația UE cu țările care nu fac parte din blocul comunitar european sau cu țările candidate, cum este Moldova și Ucraina.

Articolul precedentȘedința Consiliului Local Sector 1 București, reprogramată din cauza atacurilor cibernetice. Se anunță o întâlnire cu „scântei”
Articolul următorAlarmant pentru angajați: Asigurarea unei pensii decente în România va fi din ce în ce mai dificilă