Valeiu Stoica (Digi 24, captură video)

Valeriu Stoica, ex-președinte peste liberali pentru o scurtă perioadă, a comentat ieri situația politică actuală și ceea ce „livrează” coaliția de guvernare.

Din ceea ce a explicat acesta la B1 TV, lucrurile s-ar putea mișca într-o direcție bună pentru țară, în contextul în care vorbim despre „o majoritate covârșitoare în Parlament, care ar putea să taie și să spânzure”, însă în realitate deciziile se iau cu multă greutate.

Fost președinte al PNL pentru puțin peste un an, în perioada 18 februarie 2001 – 24 august 2002, Valeriu Stoica a părăsit PNL în 2006 și a devenit membru fondator al Partidului Liberal Democrat, pentru ca în 2014 să se întoarcă în PNL. Valeriu Stoica a avut și putere de decizie, dat fiind că a deținut portofoliul JUstiției de trei ori: între 12 decembrie 1996 și 29 decembrie 1997, 17 aprilie 1998 – 22 decembrie 1999 și 22 decembrie 1999 – 28 decembrie 2000, tot ca liberal.

Nu este pentru prima dată când Valeriu Stoica critică PNL, chiar dacă de această dată în analiza sa totul este la pachet cu ceilalți membri ai coaliției – PSD și UDMR, acesta mărturisind că este „legat sufletește de PNL”, context în care poata da „sfaturi”, însă nu are „un aport de decizie”.

Ce mă miră pe mine foarte tare, ca să nu zic că mă revoltă, e faptul că o coaliție de guvernare care are o majoritate covârșitoare în Parlament, care ar putea să taie și să spânzure, este de o timiditate ca și cum ar fi o domnișoară care merge prima dată la bal.

Când ai o asemenea majoritate în Parlament, când ai niște angajamente pe care ți le-ai asumat ar trebui să ai curajul minim de a asuma acele angajamente. Nu înțeleg această timiditate.

Ipocrizie nu e termenul cel mai dur, în realitate este un joc de interese care sacrifică interesele adevărate care sunt cele ale României. (…)

Sunt liberali pe care îi apreciez și de valoare cu care am discuții foarte interesante pentru a înțelege ce se întâmplă în România, dar acești oameni cu care vorbesc nici ei nu au un aport la decizie la nivel central. Ori pentru că nu vor, ori pentru că nu sunt lăsați să participe la decizie.

Această chestiune e legată de ce se va întâmpla în viitor cu PNL. Suntem în anul 2023. Anul viitor sunt alegeri europene, parlamentare, locale și prezidențiale. Este un an neobișnuit”.

Articolul precedentNicușor Dan nu crede că a pierdut încrederea bucureștenilor: „De la mai rău mergem spre mai bine”
Articolul următorLucrările de reabilitare efectuate la Stația de Tratare și Pompare Palas din Constanța au fost finalizate cu succes