Nicusor Dan - Foto Facebook

Primarul general al Capitalei are propria viziune vizavi de ceea ce se întâmplă în București și despre cum îl văd bucureștenii după aproape 3 ani de mandat.

Invitat fiind la Europa FM, Nicușor Dan a explicat că lucrurile merg spre bine – cel puțin potrivit percepției sale și a găsit și scuza pentru situația din Capitală, făcând o paralelă nu cu matematica, așa cum ne-am aștepta, ci cu medicina: „În momentul în care un organism se adâncește în boală îi ia mult mai mult timp ca să-și revină”.

Și, ca un adevărat „doctor”, nu vrea să se lase cu una cu două în fața „diagnosticului”, asigurând că este decis să candideze pentru încă un mandat. „Eu vreau, desigur. Și voi candida, da”, este sigur Nicușor Dan.

Mai ales că, în viziunea proprie, sondajele care arată că bucureștenii nu îl mai vor primar general nu sunt tocmai reale. Într-adevăr, față de luna februarie, când 6% dintre bucureșteni aveau încă încredere în primarul general, cel mai recent sondaj îl plasează la 8%. Însă Nicușor Dan nu are încredere în procente:

Nu cred în acest sondaj, nu cred în modul în care el a fost transpus în media. Am văzut un sondaj în care aveam 23, eu ca persoană individuală în condițiile în care celelalte partide aveau candidați… în fine. Putem să facem o evaluare, au trecut doi ani și jumătate: ce pot să spun este că am găsit un oraș în faliment și l-am făcut credibil financiar.

După ani de zile în care sistemul de termoficare mergea de la an la altul mai rău el merge spre bine, deși mai avem mult. De la mai rău mergem spre mai bine. (…)

Problema este că orașul acesta a fost foarte, foarte prost administrat 30 de ani. E ca în medicină: în momentul în care un organism se adâncește în boală îi ia mult mai mult timp ca să-și revină.

Am luat un oraș în faliment: în 2020 trebuia să rostogolim o datorie de 555 de milioane de lei și nu aveam nicio bancă să împrumute și noroc că a venit BERD pe ultima sută de metri. Noi în 2022 și în 2023 am avut de făcut același exercițiu: să rostogolim 555 de milioane și am avut subscriere dublă – am recâștigat încrederea pieței financiare și așa cum este zona financiară așa au fost toate celelalte zone și când ai un organism bolnav durează până când să-l faci sănătos”.

Articolul precedentReforma Învățământului se face prin jocuri politice. Natalia Intotero, acuzată că la Comisia din Parlament are loc un simulacru de dezbateri
Articolul următorEx-președintele PNL Valeriu Stoica se simte legat de partid, însă nu are lucruri bune de spus: „Este un joc de interese care sacrifică interesele adevărate”