Sursa: Facebook

Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a publicat datele unui sondaj realizat în perioada 14 – 24 februarie 2023 strict în București, unele dintre întrebări fiind legate și de activitatea edililor, inclusiv a primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, dar și a problemelor cu care se confruntă bucureștenii.

Sondajul a fost realizat față în față, la domiciliul respondenților, fiind chestionate 862 de persoane, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion fiind apreciată la +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%.

Potrivit sondajului, 6% dintre respondenți cred că Nicușor Dan se descurcă foarte bine ca primar, însă activitatea primarului general de când acesta a fost ales a fost apreciată ca fiind proastă de 50% dintre aceștia. Totodată, alți 28% dintre respondenți cred că activitatea acestuia este bună, iar 12% – foarte proastă.

În ceea ce privește activitatea primarilor de sector, aceștia beneficiază momentan de mai multă apreciere, dat fiind că 15% cred că este foarte bună, iar 39% – bună. Critici au fost 38% dintre respondenți, care au catalogat activitatea acestora ca fiind proastă, iar 5% – foarte proastă.

Iar cei care au avut de adus critici au punctat și asupra problemelor principale din București, conform întrebărilor incluse în sondaj. Astfel, 28% dintre respondenți cred că cea mai mare problemă o reprezintă încălzirea/ apa caldă, 21% – traficul, 13% – poluarea, 10% – problema parcărilor, 8% – drumurile, 7% – starea spitalelor, dar și curățenia, în vreme ce alți 5% au considerat că este vorba despre diverse probleme sociale.

Indiferent de cele de mai sus, la întrebarea „credeți că în București lucrurile merg într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”, cei mai mulți dintre respondenți, 65%, au apreciat că „mai degrabă într-o direcție greșită”. Totodată, „mai degrabă într-o direcție bună” a fost răspunsul a 24% dintre cei chestionați, iar restul de 11% s-au încadrat la nu știu/ nu răspund.

Articolul precedentCiucă, despre rotativă: „Decizia este să continuăm coaliția și cu Marcel Ciolacu pe scaunul de premier”
Articolul următorFostul primar din Reghiu, acuzat de abuz în serviciu în legătură cu achiziționarea a 3.000 litri dezinfectant de mâini