Sursa: Guvernul României

Câteva luni ne mai despart de rotativa guvernamentală, momentul în care ar trebui să aibă loc rocada câtorva ministere și a premierului între PNL și PSD.

Și, din ce asigurări dau liderii celor două partide, totul va merge conform planului inițial anunțat, poate doar cu câteva mici modificări.

Actualul premier care a fost învestit de coaliție, Nicolae Ciucă, arată că este pregătit să renunțe la funcție, pentru a lăsa locul liber unui viitor prim-ministru din partea PSD. Conform unor explicații oferite de acesta la Antena 3, nu vor fi surprize: PNL va prelua portofolii de la PSD, iar această formațiune va conduce Guvernul, prin Marcel Ciolacu.

Singura modificare ar fi data la care se va întâmpla acest lucru, Ciucă având o explicație:

Schimbarea se va produce, toată lumea vorbește de 25 mai, iar 25 mai este ziua Înălțării și Ziua Eroilor. Nu trebuie să rămânem ca o astfel de zi să fie acoperită de un eveniment politic.

Și atunci așa cum am primit mandatul de la domnul președinte, la momentul oportun voi depune mandatul și voi proceda pe acordul pe care l-am avut pe rocada la guvernare (…).

Atunci când am constituit coaliția am luat decizia în partid, decizia în partid este să continuăm coaliția și cu Marcel Ciolacu pe scaunul de premier, PNL va vota Guvernul din care face parte. Nu este vorba nici de Ciucă, nici de Ciolacu, aici este vorba de ce facem pentru țara noastră”.

Și, în contextul datoriei față de țară, pe care liderii celor două formațiuni o tot invocă, Nicolae Ciucă a explicat că actulul Guvern a livrat ce a promis, iar cele două formațiuni au rezistat împreună, aducând stabilitate.

La început, când am preluat guvernarea, se spunea că o să reziste și guvernul ăsta 3-4 luni de zile. Iată că suntem la un an și 3 luni și în continuare ne ținem de angajament (…).

Stabilitatea politică a fost cea care ne-a garantat credibilitatea în fața investitorilor, în fața partenerilor. Este o chestiune de responsabilitate a noastră.

Aici nu e vorba de Ciucă, de Marcel Ciolacu, nu este vorba nici despre PSD, nici despre PNL. Este vorba de Guvernul României. Nu putem să ne permitem să ne jucăm cu stabilitatea țării. (…)

Am avut un acord politic de care ne-am ţinut aşa cum ne-am angajat de la început. Tot la fel se va petrece în momentul în care urmează să se întâmple schimbarea. Schimbarea se va produce”, a mai spus Nicolae Ciucă, pentru sursa citată.

Articolul precedentEXCLUSIV zin.ro – Uniunea Europeană ne aduce ”progresul” cu forța: Fără carne, fără căldură și lumină, fără mașini personale, fără drepturi democratice
Articolul următorSondaj CURS: 6% dintre bucureșteni cred că Nicușor Dan se descurcă foarte bine ca primar