Valeriu Stoica nu ar vota cu PNL în acest moment

„Este o criză de viziune, este o criză de valori, este o criză de strategie şi chiar şi de tactică politică”

Fostul președinte al PNL Valeriu Stoica a afirmat, vineri, că nu ar vota cu PNL în acest moment de criză acută în care se află partidul. De altfel, acesta susține că nu este prima oară când PNL este pus la încercare, dând exemplu perioadei 1992-1996, când nu a fost partid parlamentar, dar cu eforturi uriașe din partea liderului de la acea vreme, „PNL și-a găsit busola”.

Totodată, Stoica precizează că ceea ce se întâmplă acum nu este o criză superficială, cum ar vrea unii să dea de înțeles. „Este o criză profundă. Este o criză de leadership, este o criză de viziune, este o criză de valori, este o criză de strategie şi chiar şi de tactică politică”, a afirmat Valeriu Stoica, în „Ediția Specială” de la Digi 24.

De altfel, Valeriu Stoica a reamintit momentul din 1993, când Congresul PNL a fost câștigat de Mircea Ionescu-Quintus, în defavoarea lui Radu Câmpeanu, considerat principalul vinovat al eșecului de la alegerile din 1992. „A traversat deșertul PNL, în acea perioadă. Nu cred că ar mai putea-o face încă o dată și nu cred că a mai fost alt partid care după ce nu a intrat în Parlament să revină. PNL este, cred, singurul partid care nu numai că a revenit în Parlament, dar după aceea a avut prim-ministru, a avut și are președinte”, a mai spus Stoica, adăugând că este destul de neplăcut să vezi că după panta ascendentă pe care a parcurs-o PNL, coboară acum într-un ritm vertiginos.

Totodată, Stoica a trecut în revistă ceea ce a avut PNL până la 1 septembrie, momentul în care a fost declanșată criza politică și guvernamentală. „Pâna la 1 septembrie, PNL avea prim-ministru, era conducătorul coaliției, liderul necontestat al coaliției de guvernare, își realiza programul politic și economic, în cea mai mare măsură, spera că prin aprobarea PNRR va putea să utilizeze în guvernare fonduri foarte serioase obținute de la UE, fonduri care ar fi putut să permită realizarea unor programe în folosul românilor”, a declarat Stoica, punând în balanță ce deține PNL după mai bine de două luni de criză.

„Ce are acum PNL? Nu se știe dacă va mai avea prim-ministru. Se pune problema unei rotative guvernamentale, nu mai este liderul coaliției dacă se realiza, până la urmă, alianța dintre PNL, PSD și UDMR”, a mai spus Stoica. De altfel, acesta a precizat că liberalii vor fi „vioara a doua”, exemplificând prin faptul că în urma negocierilor, care vor continua și astăzi, de la ora 14.00, social democrații vor avea cele mai multe și mai importante ministere, mai mult, că dacă va obține primul premier al „rotativei”, PNL va pierde aproape tot, căci cine dă premierul nu primește Finanțele.

Întrebat dacă ar mai vota PNL în acest moment, Valeriu Stoica a afirmat: „E un răspuns pe care-l dau cu suferinţă: nu, în acest moment nu aş vota cu PNL. Mă întreb dacă PNL îşi va putea reveni din criza pe care o parcurge”. 

Reamintim că PSD vizează pe lângă Finanțe, dacă nu se ajunge la un acord să dea premierului, Transporturile, Economia, Munca, Agricultura, Sănătatea, Apărarea, dar și Fonduri Europene, Digitalizare sau Mediu, în timp ce PNL vrea Justiția, Externele, Internele, Educația, Energia, Transporturi, Fondurile Europene, Digitalizarea sau Cultura. Doar UDMR se „mulțumește” să rămână cu portofoliile pe care le-a avut de la începutul guvernării Cîțu: Dezvoltarea, Mediul și Sportul.

Valeriu Stoica, acid cu noua conducere a PNL

Articolul precedentAcuzat de trafic de influență, Dan Ghiță a demisionat de la ONJN. Trei companii românești reclamă că „a pus pe tavă” milioane de euro pentru o firmă spaniolă
Articolul următorSTS a lansat aplicația de verificare a certificatului verde și pentru dispozitivele iOS