Dan Motreanu (PNL): „În urma fuziunii am luat și ce este mai rău de la cele două partide”

Vasalitatea și lipsa aprecierii meritelor performanței electorale sunt două dintre „relele” cu care noul PNL a pornit la drum, după fuziunea dintre liberali și PDL

Europarlamentarul Dan Motreanu, care este liderul PNL Giurgiu, a afirmat că Congresul PNL este unul ratat, deoarece acesta trebuia să pună pe „tapet” cele două teme mari: reforma internă, precum și găsitea de soluții de guvernare, menite să aducă un plus nivelului de trai al românilor.

„Nu candidez pentru nicio funcție la acest congres al PNL, deși organizația pe care o conduc, PNL Giurgiu, a obținut cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare din 2020 – 47%, aproape dublul mediei naționale. Este și cazul colegului meu, Ilie Bolojan, care conduce cea mai puternică organizație PNL și este un model pentru administrația publică românească.

Performanța, rezultatele, leadershipul nu sunt confirmate de funcții, ci funcțiile ar trebui să le aibă la bază și să vină firesc ca urmare a îndeplinirii acestora. Bunul simț ne cere asta. Asta este regula în orice organizație, nu doar în politică”, a scris Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook, care a adăugat că a câștigat toate bătăliile electorale pe care le-a dus pentru PNL, mai mult, că „tot aici voi fi, indiferent de funcțiile trecătoare”.

Totodată, a ținut să sublinieze că din fuziunea dintre PNL și PDL, din păcate nu au fost luate părțile bune.

Cu regret spun că în urma fuziunii am luat și ce este mai rău de la cele două partide. De la fostul PDL am luat vasalitatea față de șef/președintele partidului, faptul că i se permite orice, chiar și când acesta ia decizii controversate, lipsa spiritului critic, punerea la îndoiala și dezbaterea unor decizii, caracteristica «politicii de gașcă» – toate atât de străine de spiritul PNL și de cel al unei organizații democratice. Un partid în care loialitatea se manifestă față de persoană și din ce în ce mai puțin față de principii, valori, reguli și care se plasează departe de electorat, nu este pe un drum bun! De la vechiul PNL am luat lipsa de apreciere a performanței electorale, mentalitatea de partid balama, lipsa evaluării rezultatelor filialelor mulțumite să fie în planul doi. Unii șefi de filiale cred sincer că «dacă nu curge pică» și nu îi deranjează dacă pierdem alegători, ei speră că șeful îi va pune pe primul loc în județul lor, chiar dacă suntem «mai mici»

a scris Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook

De asemenea, Motreanu consideră că congresul este unul ratat, deoarece acesta trebuia să pună în discuție cele două teme mari: reforma internă, precum și găsitea de soluții de guvernare. Însă toate acțiunile făcute de PNL au fost departe de tot ceea ce ținea agenda românilor, pornind de la creșterea alarmantă a prețului la energie la gestionarea valului 4 al pandemiei.

„În lipsa unei oferte moderne de politici publice, de funcționare instituțională internă bazată pe performanță, loialitate și meritocrație, generațiile noi, cetățenii activi care se raportează la alte referințe își vor modifica opțiunile și se vor îndepărta de PNL”, a mai spus Motreanu, care se întreabă ce va rămâne după Congresul PNL. „Rămâne măcar speranța că PNL este o opțiune a unui alt mod de a face politică? Oferă PNL certitudine sau măcar speranță mai multă decât până acum că lucrurile se vor schimba în bine?”

De asemenea, europarlamentarul a subliniat și faptul că toată munca depusă de PNL, din 2014 încoace, pentru reformarea partidului se traduce prin „încrederea oamenilor pentru asta”, iar pentru viitor, printr-un pas în spate a celor cu probleme penale. „Sper ca viitoarea conducere care se va alege mâine nu va include oameni cu probleme de acest gen sau controversați. Asta ar fi o pată mare pe obrazul PNL si, mai ales, pe al Președintelui Iohannis, a cărui părere pe acest subiect o știm clar si răspicat toți liberalii”, a concluzionat europarlamentarul Dan Motreanu.

Orban, despre Cîțu: „Nu-i e rușine un pic? Eu sunt de 31 de ani în PNL”

Articolul precedentCorupție la un ocol silvic: pădurarul primea diverse avantaje pentru a permite să se taie ca „în codru”
Articolul următorUSR PLUS va avea congresul în format hibrid, fizic și online