Pădurarul Ocolului Silvic Brad a fost acuzat oficial de luare de mită, în urma unei anchete care a durat mai bine de un an.

Acesta a fost trimis în judecată alături de alți trei inculpați – persoanele de la care primea avantaje, „rețeta” fiind una simplă: oamenii puteau să taie din pădure, atât timp cât veneau cu mici atenții.

De menționat că în martie anul trecut, Garda Forestieră Timişoara făcea public că a efectuat un control parțial în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Brad, arondat cantonului silvic Valea Lungă, în urma căruia a inventariat un număr de 85 de cioate de arbori tăiaţi fără drept, de diferite esenţe, valoarea prejudiciului fiind de 33.112,797 lei.

Din ce detaliază acum Direcția Generală Anticorupție, lucrurile au devenit serioase după ce, în cursul anului 2020, au existat „mai multe sesizări privind comiterea mai multor infracțiuni de corupție, de către funcționari publici implicați în sprijinirea activităților de tăiere si sustragere fără drept de material lemnos, din pădurile aflate în paza şi administrarea Ocolului Silvic Brad”.

În urma anchetei, angajatul Ocolului Silvic Brad a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, în timp ce ceilalți trei inculpați vor răspunde pentru dare de mită în formă continuată.

În fapt, angajatul ocolului silvic, în calitate de pădurar, în perioada ianuarie-martie 2020, a primit, în mod repetat, de la trei persoane, mai multe sume de bani sub formă de împrumut, material lemnos și servicii constând în transporturi auto, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, cu privire la paza fondurilor forestiere aflate în gestiunea sa, permițându-le astfel celorlalți inculpați, în repetate rânduri, să sustragă material lemnos”, se arată într-un comunicat al DGA.

Articolul precedentOcolul Silvic Dealu Negru nu a fost „ocolit” de ilegalități
Articolul următorDan Motreanu (PNL): „În urma fuziunii am luat și ce este mai rău de la cele două partide”