Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Potrivit declarațiilor făcute de șeful ONU, Antonio Guterres, omenirea traversează o îngrijorătoare criză alimentară.

În plus, în 2022, există și riscul foametei.

Există mai mulți factori care stau la baza acestei crize: Războiul din Ucraina, încălzirea globală, dar și pandemia de COVID-19

Astăzi, 24 iunie, șeful Organizației Națiunilor Unite s-a aflat la Berlin, unde i-a îndemnat pe participanții la ședința despre securitate alimentară să ia măsuri practice.

Toate aceste măsuri au ca scop stabilizarea piețelor alimentare și reducerea volatilității prețurilor la produsele de bază, arată Știri pe Surse.

Ne confruntăm cu o criză globală a foametei fără precedent. Războiul din Ucraina a agravat probleme vechi de ani de zile: perturbarea climei, pandemia COVID-19, redresarea profund inegală”, a declarat Guterres.

Potrivit agențiilor ONU, milioane de oameni din alte 34 de țări se află în pragul foametei

Datele oferite de agențiile Organizației Națiunilor Unite care analizează securitatea alimentară au precizat că mai mult de 460.000 de persoane din Somalia, Yemen și Sudanul de Sud se află în condiții de foamete.

De altfel, statisticile mai arată că milioane de oameni din alte 34 de țări se confruntă cu lipsa alimentelor de bază.

Există un risc real ca mai multe perioade de foamete să fie declarate în 2022. Iar în 2023 ar putea fi chiar mai rău”, a mai declarat Guterres.

Articolul precedent Generozitatea statului față de românii care revin să muncească în țară: primă de instalare de 3.000 de euro
Articolul următorMită de 1.000 de euro pentru doi polițiști din Argeș
Jurnalist full-time / Pesimist part-time