Foto: Facebook: Greenpeace România
Foto: Facebook: Greenpeace România

Prin intermediul unui protest, Greenpeace România a transmis șefului guvernului de la Budapesta, Viktor Orbán, mai multe mesaje.

Printre aceste mesaje, notăm: ”Orban, STOP petrol ACUM!, Elég a véres olajból! și Orbán, stop the bloody oil (Orbán, ajunge cu petrolul sângeros!)”.

Organizația Greenpeace cere guvernului maghiar să-și dedice toate resursele pentru a reduce consumul de petrol fără să blocheze o acțiune de grup, europeană, care ar putea aduce pacea în viitorul apropiat

Conform anunțului publicat de reprezentanții Greenpeace România pe pagina de Facebook, Ungaria este una dintre ţările care se opun unui veto pentru achiziţia de petrol rusesc, în cadrul celui de-al şaselea pachet de sancţiuni pe care Comisia Europeană îl pregăteşte pentru Rusia, motiv pentru care activități similare se întâmplă în această săptămână și în alte țări europene.

Atacurile rusești asupra Ucrainei s-ar opri „într-o lună sau două” dacă aliații occidentali ar înceta să cumpere petrol și gaze rusești”, a declarat fostul consilier economic șef al lui Putin, dr. Andrei Illarionov. Să renunțăm la petrolul rusesc înseamnă să nu finanțăm războiul lui Putin, să fim mai aproape de pace și de un viitor verde, sigur, pe termen lung, în aceste momente în care suntem afectați și de criza climatică.

”În timp ce majoritatea statelor membre sunt gata să împartă povara reducerii agresiunii ruse, guvernul maghiar cere sute de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru a-și dezvolta infrastructura petrolieră care distruge clima, prin rafinăria Százhalombatta și conducta de petrol Adriatică”

Potrivit ultimei analize Greenpeace, prin transformarea transporturilor, Uniunea Europeană și-ar putea reduce consumul anual de petrol cu ​​aproximativ 40 de milioane de tone în doar câteva luni.

Cu alte cuvinte, această sumă înseamnă 28% din importurile de petrol rusesc, în același timp reducând drastic emisiile de gaze cu efect de seră.

Să renunțăm la combustibilii fosili rusești este o problemă de timp, însă cu cât guvernele noastre iau decizia de a tăia răul de la rădăcină mai repede, cu atât salvăm mai multe vieți și începem să construim un viitor verde, independent și curat pentru noi și generațiile viitoare“, a explicat Laura Bonciu, Digital Creative & Communications Officer.

Articolul precedentAngajații Poștei Române ies în stradă, nemulțumiți de salariile mici
Articolul următorMită de 300 de euro în Râșnov, de la un șofer prins drogat la volan
Jurnalist full-time / Pesimist part-time