Angajații Poștei Române ies în stradă, nemulțumiți de salariile mici

Ei vor picheta sediul Guvernului.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, care reprezintă aproximativ 17.000 de salariaţi din CN Poşta Română, vor picheta sediul Guvernului, în perioada 25 – 27 mai. Sindicaliștii reclamă starea de sărăcie avansată a angajaţilor dar şi refuzul directorului general al companiei de a negocia creșterea salariilor. Pentru 17.000 dintre angajaţi, adică pentru aproape 80% din întreg personalul, salariul net lunar este sub 1700 lei.

Stare avansată de sărăcie a salariaţilor Poştei Române

„Refuzul categoric al directorului general de a accepta orice negociere referitoare la majorări salariale pentru angajaţi, în sfidarea numeroaselor cereri ale SLPR şi fără a ţine seama de creşterea constantă a preţurilor la energie, combustibili şi produse alimentare. Iminenţa pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă din rândul agenţilor poştali, al factorilor, oficiantelor, diriginţilor, lucrătorilor din tranzite în urmă introducerii unor posibile automatizări, dar şi în lipsa abordării unor noi linii de business”, se arată în comunicatul sindicatului.

Sindicalistii reclamă neplata drepturilor băneşti cuvenite, prin sistarea plăţii orelor suplimentare şi a sporului de continuitate pentru salariaţii care sunt obligaţi să preia suplimentar activitatea angajaţilor plecaţi din unitate, ale căror posturi rămân ocupate din cauza salariilor mult prea mici în raport cu volumul, complexitatea şi responsabilitatea muncii.

Printre nemulţumiri se mai află lipsa uniformelor, a echipamentelor de muncă şi protecţie, condiţiile improprii de muncă în spaţiile în care munceşte cea mai mare parte a angajaţilor şi în care sunt primiţi clienţii Poştei Române, intenţia de modificare a organigramei şi efectuarea de concedieri colective, fără a oferi sindicatului, conform legii, informaţiile necesare referitoare la modul în care va funcţiona compania după aplicarea modificărilor.

Nicolae Ciucă, anunț despre asigurarea fondurilor necesare creșterii salariilor și a pensiilor

Articolul precedentNicolae Ciucă, anunț despre asigurarea fondurilor necesare creșterii salariilor și a pensiilor
Articolul următorProtest Greenpeace, la Ambasada Ungariei: ”Viktor Orbán blochează sancțiunile împotriva Rusiei”